Chlebíček: česká specialita, bez níž se neobejde žádná oslava
Říká se, že český obložený chlebíček nemá ve světě obdoby. Inu, pravda to bohužel není.
Těstoviny, láska na talíři
Těstoviny jsou díky své variabilitě jednou z nejvděčnějších surovin, po kterých můžete v kuchyni sáhnout. Lze je podávat s omáčkou, zapečené nebo jako součást zeleninového salátu. A...
Tak jde čas s Oh Deer Bakery
Už jste slyšeli o croblihách čili cronutech? Za jejich vznikem v Česku stojí opavský rodák Lukáš Vašek.
Jak se připravit na první rande s exotickými potravinami
Vaření je někdy jako rande naslepo. V obchodech se na nás valí řady exotických potravin, které často musely urazit tisíce kilometrů, aby se mohly usadit v regálu obchodu.
Prostřeno! nabídne i souboj známých šéfkuchařů
Oblíbený pořad Prostřeno! se vrací s novými díly a recepty tentokrát nabízí nejlepší čeští šéfkuchaři.
Lanýže – kulinářské zlato mezi houbami
Lanýž mezi houbami je jako Rolls Royce mezi auty. Ne moc častý, ale zcela výjimečný. Jedná se o vzácný druh houby, která roste pod...
Letní závitky třikrát jinak
Na asijské letní závitky nedám dopustit. Kombinace křupavé zeleniny, čerstvých bylinek a nezbytné krevety zabalené v tenkém a průsvitném rýžovém papíru je zkrátka neodolatelná.
Brunch uprostřed Vltavy na lodi Arwen
Pokud milujete víkendové brunche stejně jako my, měli byste teď zpozornět. Fádní prostředí restaurace s dětským koutkem plným povykujících lidských mláďat totiž můžete vyměnit za...
Tři recepty na pizzu: připravte si nejoblíbenější italské jídlo doma
Itálie je vyhlášená svou kuchyní a hned dvěma tradičními jídly: pizzou a těstovinami.
Co pít, když nechcete pít?
Nevím jak vy, ale já se během karantény nejvíce těšila, až zase ožije česká gastronomická scéna.
Bylinky pro začátečníky: Jedlá zahrádka ve vaší kuchyni
Jsou ozdobou každé kuchyně, krásně voní, a ještě lépe chutnají. Řeč je samozřejmě o bylinkách.
(Ne)tradiční recepty na pokrmy z ryb
Také milujete ryby, ale nevíte, jak je připravit jinak než na másle? Ono, pravda, není nic lepšího.














