- Reklama -

Na začátku školního roku, konkrétně od 1. do 10. září, čeká všechny milovníky dobrého jídla jedinečná atrakce. V pražských Riegrových sadech mají možnost se nechat na plošině vyvézt 50 metrů do vzduchu a v oblacích nad Prahou povečeřet. Letošní menu má na starosti Roland Huber, šéfkuchař vídeňské michelinské restaurace Le Ciel.

Mimořádná událost zážitkové gastronomie v podobě hodování v oblacích nabídne svým návštěvníkům deset dní plných různých variací této světové atrakce. Vedle obligátní večeře, podle níž se celý projekt nazývá, se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně a obědy nebo se zde bude podávat drink.

Za výjimečností atrakce s názvem Dinner In The Sky, neboli Večeře v oblacích, stojí propojení adrenalinového napětí, které vyvolává sezení ve volném prostoru plošiny zavěšené ve výšce padesát metrů, a gurmánského zážitku.
Budete-li, na rozdíl ode mě, mít i štěstí na dobré počasí, čeká vás fantastický zážitek – západ slunce se sklenkou vína a dobrým jídlem. Pokud k tomu všemu budete mít i dobrou společnost, je o nezapomenutelný okamžik postaráno.

Pojďme si úspěšného vídeňského šéfkuchaře trochu představit: Roland Huber, oceněný prestižní michelinskou hvězdou, vaří ve vídeňské restauraci Le Ciel, která sídlí v sedmém patře luxusního hotelu The Grand. Roland samozřejmě sleduje trendy, takže vaří hlavně ze sezónních a lokálních surovin. Rád používá třeba úhoře z Neziderského jezera, jehněčí maso z Alp, čerstvý chřest či houby.

Pro Prahu si připravil následující menu: pečené červené krevety s vinaigrette zálivkou s limetkami, telecí “Tafelspitz” se sake, konfitované shiitake, Fregola Sarda a květák a jako dezert maliny s posypkou, zázvor, shiso a litchi. V této podobě je servírován oběd, večeře je obohacena ještě o bramborovou pěnu s kaviárem ze pstruhů a uzeným úhořem. Oběd i večeři lze dostat také ve vegetariánské obdobě.

A jak probíhá samotné hodování v oblacích? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje veškeré pokrmy.

Předkrm je připraven dopředu, stejně jako další suroviny k hlavnímu chodu, maso se však dodělává přímo ve vzduchu, hosté tak nebudou ochuzeni o malou kuchařskou show.

Je samozřejmé, že takováto sranda něco stojí, za večeři zaplatíte něco přes 3 000 Kč, pokud to budete chtít i se západem slunce, ještě připlatíte. Oběd naopak vyjde levněji, zhruba 1 600 Kč. Je to však zážitek k nezaplacení a navíc jde o menu od michelinského kuchaře, které vám osobně připraví.