Domů Gastro

Gastro

Servis dobrého jídla a kvalitních drinků na jednom místě.

Užijte si konec roku s dokonalým pohoštěním

Zdá se, že letošní Silvestr nebude ani trochu bujarý a nejspíš ani trochu společenský. To však neznamená, že byste si ho nemohli užít i tak.

Vánoční menu pro ty, kdo o salát s řízkem nestojí

Vánoce jsou časem klidu, pohody a rodinného souznění. A také tradic, které se promítají i do skladby štědrovečerního menu.

To NEJ roku 2020 – Dámský gambit, Čestr i výstava Dechem

I přes nepřízeň letošního roku se zde zašla spousta zajímavostí – filmy, seriály, produkty, móda, hudba či gastronomie.
Ernest Hemingway

10 osobností, které bychom s radostí pozvali na drink

Kdybyste si mohli vybrat kteroukoli známou osobnost a pozvat ji na drink, koho byste si zvolili?
Ovocné košíčky

Oslaďte si život, upečte si dezert

Podzim bývá pochmurným obdobím. Dny se zkracují, slunce slábne a nálada klesá k bodu mrazu. A to i bez aktuálních opatření a omezení pohybu, která samozřejmě jednomu také nepřidají.
dýňová polévka

Polévky, nejlepší pokrm do podzimních plískanic

Podzim symbolizuje pochmurné počasí, pestrobarevné, ač opadávající listy stromů a také chuť na něco, co nás spolehlivě zahřeje.
obložené chlebíčky

Chlebíček: česká specialita, bez níž se neobejde žádná oslava

Říká se, že český obložený chlebíček nemá ve světě obdoby. Inu, pravda to bohužel není.
Vegan bolognese

Těstoviny, láska na talíři

Těstoviny jsou díky své variabilitě jednou z nejvděčnějších surovin, po kterých můžete v kuchyni sáhnout. Lze je podávat s omáčkou, zapečené nebo jako součást zeleninového salátu. A...

Tak jde čas s Oh Deer Bakery

Už jste slyšeli o croblihách čili cronutech? Za jejich vznikem v Česku stojí opavský rodák Lukáš Vašek.

Jak se připravit na první rande s exotickými potravinami

Vaření je někdy jako rande naslepo. V obchodech se na nás valí řady exotických potravin, které často musely urazit tisíce kilometrů, aby se mohly usadit v regálu obchodu.

Prostřeno! nabídne i souboj známých šéfkuchařů

Oblíbený pořad Prostřeno! se vrací s novými díly a recepty tentokrát nabízí nejlepší čeští šéfkuchaři.

Lanýže – kulinářské zlato mezi houbami

Lanýž mezi houbami je jako Rolls Royce mezi auty. Ne moc častý, ale zcela výjimečný. Jedná se o vzácný druh houby, která roste pod...