Knižních tipů u nás není nikdy dost, tentokrát se zaměříme na tituly nakladatelství Kazda. Jako obvykle nebude chybět self care, podíváme se na svět jako racci a také se pokusíme příjemnou a zábavnou formou zhubnout nějaké to kilo.

Karin Kuschik – 50 vět, které vám usnadní život

Obyčejný rozhovor se může rychle zvrtnout. Stačí, aby si někdo něco špatně vyložil, a z prosté věty se najednou stane domněnka, obvinění či narážka. Doma ve sprše vám pak hlavou víří řada úderných odpovědí. Přímo v akci však zůstáváte beze slov. Nemusí to tak být. „Jen já rozhoduji o tom, kdo mě naštve…“ říká Karin Kuschik, která vám v této knize nabízí padesát skutečně zázračných vět pro sebejistotu a chytrou odpověď v každé situaci.
Zeit online o autorce: „Žena, která stojí za vrcholovými manažery. Když si páni ředitelé nevědí rady, přijdou za Karin Kuschik.“

Lea Blumenthalová – Udělej to jako racek. Vy… se na to!

Nesnášíte konflikty a je pro vás těžké s někým nesouhlasit nebo vyjádřit svůj názor? Nejspíš v hloubi duše jen toužíte být oblíbení a nechcete upadnout v nemilost. Všechno to vyhýbání se hádkám a nedostatek smířlivosti ale škodí zdraví, způsobuje poruchy spánku, bolesti hlavy a celkovou nevolnost. Odmítání vstupovat do jakýchkoliv konfliktů a neschopnost říci ne by se dalo vykládat jako závislost na harmonii – což může být problém. Ten, kdo je příliš přívětivý, se často dostává na druhou kolej a nevytváří prostor pro vlastní potřeby. A to je z dlouhodobého hlediska vyčerpávající. V určitém okamžiku člověk pod takovým tlakem exploduje, nebo se zhroutí.
S pomocí psychologických rad a cvičení mohou i ti největší odmítači konfliktů udělat krok k sebevědomému nastavení mysli, kdy výměnu názorů začnou vnímat ne jako hrozbu, ale jako příležitost. Protože věřit, že mlčením se problémy vyřeší, je jako zakrývat si oči ve snaze stát se neviditelným.

Holger Haag – Z přírody na talíř

Příroda má v zásobě spoustu dobrot – lahodný salát z čerstvých divokých bylin, šťávy a želé z lesních plodů nebo pikantní kořenovou zeleninu, která doplní vaši každodenní přípravu jídla. Víte–li, které rostliny stojí za to hledat, můžete svůj jídelníček obohatit o zajímavé alternativy! Tento svazek představuje lehce uchopitelný návod, jak se orientovat ve světě jedlých volně rostoucích bylin, keřů a stromů. V úvodní části knihy se seznámíte s obecnými doporučeními, která se týkají jejich sběru a využití, podrobně zpracované ilustrace vám usnadní určování jednotlivých druhů a v krátkých textech najdete zajímavosti a tipy, jak danou rostlinu využít v kuchyni.

Sarah Shockeová – Jak zhubnout břicho

Dvoufázový výživový program s chutnými recepty, které vám pomohou zhubnout.
Nejprve vás čeká rychlý rozjezd s velkým množstvím bílkovin a poté přejdete na dlouhodobé hubnutí díky vyváženému jídelníčku se sníženým obsahem sacharidů a kalorií.
Díky doporučeným účinným cvičením získáte ploché a pevné břicho a budete se ve svém těle cítit dobře.
Sebemotivací k úspěchu! Všechno, co potřebujete znát, abyste dosáhli požadované váhy a trvale si ji udrželi.
Knihu a rady a tipy v ní doporučujeme předem zkonzultovat s lékařem.

Zkuste to doma sami – Veganská kuchařka

Ovesné vločky k snídani si už zaléváte mandlovým mlékem a pochutnáváte si na vaječné pomazánce bez vajec, ale veganskému jídlu jste ještě úplně nepropadli. Anebo se už mezi vegany počítáte, ale stále vás odrazuje cena a vadí vám i všechen ten marketing, který kolem veganského životního stylu propukl. Veganské dobroty si nicméně můžete jednoduše připravit i doma – vyjdou levněji a obejdete se i bez obalů. Přitom to není vůbec složité, navíc budou chutnější a zdravější než z obchodu a ještě je budete mít kdykoliv po ruce!
Mezi největší výhody domácího veganského stravování patří vzdání se živočišných surovin, ale ne jejich chuti! Vaříte vegansky bez použití hotových výrobků! Naučíte se, že veganská kuchyně není jen o sóji a tofu. A v neposlední řadě ušetříte a bude vás to bavit!

Lenka Špaček – Zdravě jíst

V této kuchařce najdete 70 receptů, které spojuje absence bílé mouky, cukru, palmového oleje a tropických plodin. Samozřejmostí je, že všechna jídla jsou 100% rostlinná a vařená s co největším důrazem na lokální produkci. 70 důkazů, že chutně vařit se dá i s důrazem na životní prostředí, ekologii a bez zbytečného utrpení.
Na své si přijdou lidé s dietními omezeními, vegetariáni, vegani, reduktariáni, ale rovněž všichni ti, kteří chtějí objevovat a poznávat nové chutě. S výjimkou několika jídel, která jsou kořeněnější, jsou obsažené pokrmy svou skladbou vhodné i do dětského jídelníčku.

Zdroj úvodní fotografie: Depositphotos.com