Po delší době přinášíme další výběr knih, tentokrát od nakladatelství Slovart a Albatros. Tradičně jsme pro vás vybrali knihy o gastronomii, cestovatelské knihy, beletrie, biografie, zabrousíme i do světa čtyřnohých mazlíčků a máme i pár bonusů navíc.
Stuart Codling – Formule 1: Touha po vítězství (Slovart)
Úspěšný seriál o formuli 1 Touha po vítězství dokázal to, co žádný jiný před ním. Dokumentaristům Netflixu se podařilo přilákat nové fanoušky a vrátit tomuto sportovnímu odvětví ztracený dech. Neoficiální průvodce odhaluje, kdo stojí za slavnými osobnostmi a co se odehrává na pozadí dramat, která provázejí televizní show.
Sportovní novinář a odborník na F1 Stuart Codling nabízí novým, ale i dlouholetým příznivcům tohoto sportu zasvěcený pohled na historii i současnost technologií ve formuli 1, machiavelistické strategie, multimilionový byznys, legendární okruhy i slavné jezdce.
Nejen to se skrývá v průvodci, který doplňuje oblíbený seriál a přináší přehled dění v nejpopulárnějším automobilovém sportu na světě.
Mat Ward – Po čem psi touží (Slovart)
Pes je mnohem víc než jen domácí mazlíček – může se stát i vaším nejlepším přítelem.
Co se týče psů, je Mat Ward odborník na slovo vzatý: naučí vás rozumět řeči jejich těla i hlasovým projevům a seznámí vás s moderními, osvědčenými způsoby výchovy psů v každém věku. Dočtete se, jak si se psem správně hrát, jak rozvíjet schopnost vzájemné komunikace nebo společně jen tak odpočívat – a hlavně si užít spoustu zábavy!
Bude-li váš pes správně vychovaný a spokojený, pak budete šťastní a spokojení i vy.
Gordon Ramsey – Do neznáma (Slovart)
V této lahůdkové knize vás proslulý šéfkuchař Gordon Ramsay nechá nahlédnout do 21 nevšedních kulinářských destinací celého světa. V každé z nich Ramsay odhaluje místí chuti a tradice nasbírané během natáčení televizního seriálu Gordon Ramsay: Do neznáma. Vedle těchto příběhů ze zákulisí natáčení najdete tipy a triky špičkových šéfkuchařů i místních lidí, doplněné 60 autentickými recepty, podle kterých můžete uvařit i doma.
Mezi recepty najdete například hovězí krátká žebra dušená s kořením ras al-hánút z marockých hor, sladkokyselou sumčí polévku z oblasti řeky Mekong v Laosu, batátové chlebové placky podle maorských tradic z Nového Zélandu, panna cottu s poi ze skalnatého havajského pobřeží Hana nebo raky na másle s čedarovými grits z Great Smoky Mountains v USA.
Jamie Oliver – 5 ingrediencí (Slovart)
Jamie Oliver ve své nové knize představuje více než 125 receptů, které jsou oslavou středomořských surovin, chutí i vůní. Inspirovaly ho cesty po tomto oblíbeném regionu a s nadšením prezentuje oslavu vynikajících středomořských surovin a chutí, rychlou a snadnou přípravu jídel pro každodenní vaření.
Bernhard Roetzel – Opravdový gentleman (Slovart)
Sebevědomé vystupování, šarm a pečlivě vybrané oblečení jsou to, co charakterizuje pravého gentlemana. Tato kniha přináší nepřeberné množství informací o klasické pánské módě, obsahuje cenné rady, kde nakupovat, zabývá se individuálními módními požadavky a snaží se inspirovat ukázkami stylového oblékání a výběrem správných doplňků – již dvacet let se takto osvědčuje autorův podrobný a spolehlivý průvodce.