Prague Bar Show se po sedmi letech otvírá i veřejnosti

34

Osmý ročník Prague Bar Show se opět odehraje v industriálních prostorech Pragovky ve Vysočanech, tentokrát v neděli 21. října a v pondělí 22. října. První den bude mít nově možnost Prague Bar Show navštívit i široká veřejnost, gastronomičtí nadšenci a členové foodies komunity, kteří se zajímají o to, co mají na svém talíři a ve své sklence. Druhý den zůstane koncept Prague Bar Show tradiční, tedy striktně vyhrazen profesionálům z HoReCa segmentu. Organizátorem akce je odborný magazín Barlife mapující českou nápojovou scénu od roku 2004.

Prague Bar Show je nejdůležitější událostí ve svém oboru a jedinou akcí svého druhu v České republice, pořádaná od roku 2011. Po sedm let byla tato odborná událost věnována pouze profesionálům z řad gastronomie, letošní osmý ročník je nově otevřen i všem milovníkům a nadšencům z řad široké veřejnosti. Ti mají možnost navštívit Prague Bar Show v neděli 21. října, pondělí 22. října je pak striktně vyhrazeno pro profesionály z HoReCa segmentu.

Prague Bar Show je kombinací seminářů, workshopů a prezentací nápojů, kdy se návštěvníci setkávají s nejlepšími světovými experty, barmany, mixology, ambasadory značek, získávají nové vědomosti, inspiraci a seznamují se s nejnovějšími trendy v oblasti nápojů. A především ochutnají nápoje od desítek vystavovatelů – od světových značek až po řemeslné výrobce.

Součástí všech akcí organizovaných magazínem Barlife jsou edukativní semináře a během Prague Bar Show je na ně kladen obzvláštní důraz. Po oba dny budou proto probíhat semináře na dvou pódiích – Barlife Main Stage a Spirit Magazín Stage. Druhý z jmenovaných bude nově sloužit ke konání workshopů, masterclasses a spíše interaktivních forem přednášek. Z toho důvodu bude kapacita tohoto sálu omezená. Neděle, která patří široké veřejnosti, nabídne semináře na nejaktuálnější témata.

Tomáš Mozr představí nově vznikající kategorii nealkoholických destilátů, barmani ze Super Panda Circus ukáží, kam až sahají hranice barmanské kreativity. Proběhnou také dvě panelové diskuze, které bude moderovat Roman Vaněk. Během první prozkoumá spolu s Martinem Žufánkem a Adamem Matuškou hranice craftu, druhá, v níž vystoupí Pavel Býček a Petr Mára, bude věnována potravinovým alergiím, stravovacím omezením a specifickým požadavkům hostů.

Ve druhém sále pak bude možné absolvovat školu sabrage s Martinem Prokešem a Tomáš Kučera z Barlife Akademie návštěvníky naučí, jak připravit skvělé koktejly z pohodlí domova s pomocí běžného kuchyňského vybavení. Luboš Wišniewski, dvorní fotograf Barlife, pak prozradí tipy a triky, jak vyfotit pokrm nebo koktejl tak, aby se vašim followerům na Instagramu sbíhaly sliny. Zkrátka je nač se těšit.

 

GASTRO: PRAGUE BAR SHOW

KDY: 21.–22. října 2018, 12:00–20:00 hodin
KDE: Pragovka, Praha
VSTUPNÉ: od 250 Kč do 300 Kč
WWW: www.praguebarshow.cz