- Reklama -

Cafe Buddha Balbínova na české gastronomické scéně funguje už osm let a za tu dobu se zde vystřídala mnohá menu. To poslední, s nímž restaurace se začátkem jara přichází, je nazvané Back to basics. Nejnovější menu se tak ponese ve znamení návratu k základům asijské kuchyně a zároveň na něm najdete nejžádanější pokrmy, které se v průběhu let těšily největší oblibě u hostů.

Autor fotografie: Kamil Pekař

Menu postavené především na „best of“ pokrmech nabízí to nejlepší a hosty nejoblíbenější z asijské kuchyně, ovšem najdete na něm i několik novinek.

Autor fotografie: Kamil Pekař
Autor fotografie: Kamil Pekař

Tou první je, že executive chef Štěpán Návrat a šéfkuchařka Sofie Smith k vybraným pokrmům navíc vymysleli dvanáct signature domácích omáček a dipů, s nimiž se budou jednotlivá jídla párovat. Výtečné knedlíčky, závitky i nudle, které jsou zde k mání, tak doplní odpovídající omáčka.

Autor fotografie: Kamil Pekař

Další novinkou je, že u některých z pokrmů si budete moct sami zvolit, zda si je vychutnáte s kachnou, krabem nebo ve vegetariánské verzi. Poslední inovací je pak servis – v novém konceptu Asian tasting jsou veškeré objednané pokrmy servírovány doprostřed stolu a určeny ke sdílení s vašimi spolustolovníky. Aby se toto sdílení maximálně zjednodušilo, jsou porce na talíř aranžovány do jednotlivých soust. U knedlíčků či sushi to není nic neobvyklého, takto jsou však rozkrájeny a upraveny i závitky.

Autor fotografie: Kamil Pekař
Autor fotografie: Kamil Pekař
Autor fotografie: Kamil Pekař
Autor fotografie: Kamil Pekař

V novém menu se můžete těšit na klasické asijské pokrmy v podobě různých knedlíčků dim sum, chuťově vyladěného sushi nebo skvělého bao bun s bůčkem, který se vám v ústech téměř rozpustí. Vychutnat si ale můžete také méně známé pokrmy, například Ebi Tempura – krevetu v tempuře se salátem z manga a koriandru. Milovníci hovězího ocení Crying Tiger Beef Salad, hovězí maso s pikantním bylinným salátem se zálivkou s chilli.

Autor fotografie: Kamil Pekař
Autor fotografie: Kamil Pekař
Autor fotografie: Kamil Pekař
Autor fotografie: Kamil Pekař

Pokud chcete specialitu šéfkuchařky, objednejte si malajskoindonéský pokrm rendang. Sofie jej připravuje podle receptu svojí babičky s tzv. „suchou omáčkou“, tedy takovou, která se vsákne do masa. Maso nechá dusit v konvektomatu 5-6 hodin, díky čemuž se naprosto rozsýpá. K němu se podává marinovaná mrkev, bramborová sláma a jasmínová rýže. Těm, kteří neodolají sushi, doporučujeme rolku Pink Lady nebo Soft Shell Crab.

Autor fotografie: Kamil Pekař
Autor fotografie: Kamil Pekař

Co je ale opravdovou nezbytností a co rozhodně musíte ochutnat, je carpaccio z tuňáka. Štěpán i Sofia si zakládají na kvalitních a čerstvých surovinách, tuňáka v sashimi grade, kterého lze jíst syrového, tak vybírají pouze v té nejvyšší kvalitě. Carpaccio doplňuje ještě mix bylinek s nastrouhaným sušeným tuňákem navrchu.

Autor fotografie: Kamil Pekař

Kromě nového menu Back to basics můžete ještě do konce března vybírat z ďábelského menu, ale pozor, je skutečně určeno hlavně pro opravdové milovníky pikantního jídla.
Cafe Buddha kromě skvělého jídla nabízí také kuchařské kurzy zaměřené na asijskou kuchyni.

 

CAFE BUDDHA BALBÍNOVA

Balbínova 403/19, Praha 2
www.cafebuddha.cz