Není to tak dlouho, co byl v pražské ulici V Celnici otevřen první z cukrářských podniků, jehož hlavní postavou se stal Lukáš Skála. Po něm ostatně dostal i název – Cukrář Skála. Nyní byl nedaleko od první provozovny otevřen i druhý cukrářský butik, který nabízí především kremrole.

Nový podnik se nachází kousek od Gurmet Pasáže v Dlouhé ulici, kde najdete například řeznictví Naše maso značky Ambiente či bistro s chlebíčky Sisters. Do ulice V Celnici, hlavní „továrně“ na zákusky, je to tak co by kamenem dohodil. Odtud také pochází veškeré laskominy, které vám v Dlouhé nabídnou. Kromě kremrolí.

Ty si tu připravují sami od rozválení těsta až po finální plnění krémem a zdobení. Druhů mají v nabídce hned několik, kromě klasických i kremrole z čokoládového těsta s pařížskou šlehačkou a pistáciemi, kremrole s náplní se slaným karamelem či kávovým krémem nebo kremrole z vanilkového těsta s vanilko-jahodovou náplní zdobené jahodou namočenou v čokoládě. Do budoucna by se měla nabídka sezónně obměňovat.

Během naší návštěvy jsme ochutnaly tři kremrole – klasickou, čokoládovou a vanilko-jahodovou. Naším osobním vítězem se stala poslední zmíněná díky své lehké a ne až tak sladké chuti (ve srovnání s opravdu sladkou čokoládovou), i těsto bylo krásně vláčné.

Se zakoupenou kremrolí se můžete i posadit k jedné z mála stoliček, které jsou zde k dispozici, avšak vzhledem k velikosti prodejny doporučujeme spíše kremrole a další zákusky jen vyzvednout a vychutnat si je v klidu domova. Na cestu si nezapomeňte přibrat zmrzlinu, kterou tu také nabízí.

Autorka fotografií: Lenka Lesenská, Kulturio.cz

 

CUKRÁRNA: CUKRÁŘ SKÁLA

KDE: Dlouhá 39, Praha
WWW: www.cukrarskala.cz