Jak se v pořadu Šéfové na cestách zrodila nová bageta: Ochutnejte novinku Bageterie Boulevard podle šéfkuchaře Chrise Chu

375

Bageterie Boulevard má nový přírůstek do své nabídky. Je jím limitovaná edice zapečené bagety Teriyaki kuře, kterou připravil majitel pražské zážitkové restaurace Levitate, šéfkuchař Chris Chu. Novinka vznikla v rámci pořadu Mall.tv Šéfové na cestách, ve kterém tři zahraniční kuchaři žijící v Česku pravidelně připravují vlastní variace na konkrétní jídla. V rámci šestého dílu proběhla bagetová soutěž, jejíž vítězný počin doplní sortiment Bageterie Boulevard. O nejlepší bagetě rozhodli návštěvníci pražského Burgerfestu, kteří hlasovali o nejlepší bagetě v reálném čase přímo během akce, pořádané každoročně Zdeňkem Střížkem.

Nejlepší bagetu připravil Christian Chu, český kuchař vietnamského původu. Základem nové limitované edice „vítězné“ zapečené bagety Teriyaki kuře jsou kuřecí prsa na česneku, tymiánu a zeleném pepři. Masovou složku skvěle doplňuje restovaná cibulka s worcesterem a červeným vínem. To vše chuťově podtrhuje jemný camembert a zdobí baby špenát. Speciální limitovaná edice je dostupná ve všech pobočkách Bageterie Boulevard v České republice, a to až do konce ledna. Pokud si bagetu chcete vychutnat v pohodlí domova, objednejte si ji přes službu BBDomu.cz, která vám jídlo doveze do 30 minut od objednání. Dostupná je ve všech městech ČR, kde má Bageterie Boulevard svoje pobočky. 

Přestože je Christian Chu kuchařským samoukem, dokázal se z pomáhání v bistru svých rodičů přes zaměstnání v restauracích, jako je SASAZU nebo Mandarin Oriental, vypracovat až k otevření vlastní fine diningové restaurace Levitate. Ta byla s hodnocením dvou příborů v roce 2019 zařazena do prestižního průvodce Michelin Main Cities of Europe. Ve stejném roce Chu zvítězil v anketě Zlatý kuchař, která vyhlašuje nejlepšího zahraničního kuchaře působícího v ČR. V osobním životě je velkým milovníkem luxusu, špičkové kvality i rychlých aut. I proto si do každého dílu Šéfů na cestách půjčoval speciální vůz. Jeho láska k automobilům se promítla také do celkového vizuálu limitované edice Bageterie Boulevard.

Pořad Šéfové na cestách, v němž bageta Teriyaki kuře vznikla, přináší jeden velký zážitkový gastrovýlet po České republice. Trojice šéfkuchařů Christian Chu, Matteo de Carli a Alberto Vitale putují po srdci Evropy a hledají ty nejlepší lokální dodavatele a suroviny, ze kterých realizují své kuchařské experimenty. Matteo De Carli provozuje v Praze italskou restauraci Casa De Carli. V minulosti vařil celebritám a byl také šéfkuchařem slavné michelinské restaurace Cipriani v New Yorku. Alberto Vitale se do Česka přistěhoval před sedmi lety a jak sám říká, jeho láska k vaření začala už v dětství, kdy si jeho rodiče otevřeli obchod s rybami. Dříve působil v řadě italských restaurací, a to včetně michelinské L´Officina. V současné době má v Manifesto Marketu na starosti projekt Ryba je ryba.