- Reklama -

Blíží se svátek všech zamilovaných a pokud dosud nevíte, čím svůj protějšek překvapit, připravili jsme pro vás několik tipů na skvělá valentýnská menu. Ne nadarmo se totiž říká, že láska prochází žaludkem… Co tedy námi vybrané restaurace z celé České republiky nabízí?

STŘEDOČESKÝ KRAJ

❖ Restaurace & Penzion Koráb
Krejčího 2377/2b, Praha 8 – Libeň
www.restauracekorab.cz
Cena menu za osobu 650 Kč.

– lososový tataráček s fenyklem a cuketou
– losos marinovaný v citrusech s guacamole
– zprudka opečený lososový váleček v barevném sezamu

– pečené prsíčko z divoké perličky, rozpečené srdce z brambor Boulangere s bylinkami, máslová zelenina s romanescem, švestková redukce
– třešňové crème-brûlée
– nugátovo-marcipánový knedlíček ve skořicové omáčce
– jahoda v čokoládě

Restaurace Koráb

❖ Hotel Galatea****
Pod Koupalištěm 881, Mladá Boleslav – Kosmonosy
www.galatea.cz
Cena menu za osobu 650 Kč. Možnost párování s víny k jednotlivým chodům za příplatek 340 Kč.

– krémová kukuřičná polévka (Muškát moravský 2017, Šoman)
– zelený chřestový salát s krevetami (Sauvignon 2017, Jakub Šamšula)

– ravioli z červené řepy s ricottou, limetou, růžovým pepřem a ořechovým máslem (Frankovka klaret 2017, Bábíček/Vacenovský)
– flank steak s chimichurri dipem, lyonské brambory (Elegant cuvée 2016, Bílkovi)
– kaštanový pudink s javorovým sirupem (Tramín červený 2017, Jakub Veverka)

Restaurace Galatea (Autorka fotografie: Johana Antošová)

❖ Dvůr Hoffmeister
Velké Číčovice 45, Číčovice
www.dvur-hoffmeister.cz
Cena menu za osobu 1 090 Kč.

– tatarák z hovězí svíčkové s lanýžovým olejem a křepelčím vajíčkem
– batátový krém s kokosovým mlékem a chipsy
– grilovaný halibut, hrášek, estragon a holandská omáčka
– granita ze zeleného jablka, hruškovice a meduňka
– variace z maďarské kachny, červená řepa a omáčka z červeného vína
– brownies ze 70% čokolády, jahody, kiwi a růže

Dvůr Hoffmeister (Autor fotografie: Jan Vlček)

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

❖ Mlýn vodníka Slámy
K Mlýnu 1, Háj ve Slezsku – Lhota
www.uslamy.cz
Cena menu za osobu včetně welcome drinku 1 290 Kč. Možnost párování s víny k jednotlivým chodům.

– carpaccio z kapra, jablka, uzená zakysaná smetana, cizrna
– krém z pečeného zelí, brambory, cibule
– smažená křepelka, špeková majonéza, kedluben
– candát obecný, květák, topinambur, podmáslí
– jehněčí kýta, bramborové šišky, paprika, brynza
– dezert Ona a on ve mlýně

Mlýn Vodníka Slámy (Autor fotografie: David Bernard)

❖ Restaurace Hotel Padre
Ruská 1230/121, Ostrava-Vítkovice
www.restauracepadre.cz
Cena menu za osobu s hovězím steakem z jihoamerického chovu 1 090 Kč. Cena menu za osobu s humrem americkým 1 590 Kč.

– grilovaný kozí sýr Vallée de la Belle na olivové tapenádě s malinovým kaviárem a nakládanou cuketou
– kachní prsa zauzená na bukovém dřevě, podávaná na želé z bílého vína doplněné o vanilku, chutney z kumquaty s brusinkami a fermentovaným černým česnekem, zdobená lístky růžičkové kapusty
– silný vývar z perličky podávaný se zeleninou julienne, masovými knedlíčky se špenátem a domácími těstovinami
– steak z hovězí svíčkové z jihoamerického chovu podávaný se špenátovým pyré, restovanými hříbky shi-mei doplněnými o sezamový prach, zdobený parmezánovým chipsem a karotkovým žloutkem
– humr americký podávaný na pyré z francouzských brambor prunelle s avokádovou omáčkou doplněnou o čerstvou řeřichu, na másle restovanými baby karotkami, citronovým kaviárem a zdobený sezamovým prachem
– čokoládový dortík s jahodami a hoblinami bílé čokolády

Restaurace Padre

❖ SUPERFOOD BAR Black Kale
Smetanovo nám. 10, Moravská Ostrava a Přívoz
www.blackkale.cz
Cena menu pro 2 osoby včetně karafy s filtrovanou vodou po celou dobu večera, kávou dle vlastního výběru a 2×2 dcl bílého vína Veritas 999 Kč.
Pro návštěvníky, kteří si zakoupí valentýnské menu, nabízí restaurace 10% slevu na raw dort či košíčky.

– jemná houbová paštika z hřbetu s cibulovo–“škvarkovým“ pečeným tofu rohlíčkem
– glazovaný tempeh v brusinkové omáčce s opečeným bramborem a ledovým salátkem
– banánky v bezlepkovém těstíčku s vanilkovým krémem

Black Kale SUPERFOOD BAR

OLOMOUCKÝ KRAJ

❖ Lobster Atmosphere
Galerie Šantovka, Polská 1, Olomouc
www.atmosphere-restaurant.cz
Cena menu za osobu 1 190 Kč. Možnost párování s víny k jednotlivým chodům za 1 490 Kč.

– brioche, brie, jahoda
– losos, crème fraîche, pomeranč, avokádo, chilli
– krém z řepy, malina, křepelčí vejce, bílá čokoláda
– gratinovaná ústřice s šampaňským máslem
– telecí hřbet, foie gras, batáty, rybíz, lanýž
– čokoláda, višně, red velvet, bitter, mandle

Lobster Restaurant (Autor fotografie: Dominik Jedlička)

❖ Café New One
tř. Svobody 21, Olomouc
www.cafenewone.cz
Cena menu za osobu včetně Prosecco welcome drinku a růží pro dámu 990 Kč.

– tygří krevety, avokádovo-hráškový krém, citronová pěna
– smažený kozí sýr se šafránem, máslová dýně, gel z kokosového mléka a lískových ořechů
– jehněčí kotleta, petrželové pyré, barevná mrkev, petrželové chipsy
– pražman, konfitovaný brambor, mango omáčka, grep, pistácie
– indiánek, makronka, punčový řez
– rakvička, kávové zrno, čokoládová terinka

Cafe New One

KARLOVARSKÝ KRAJ

❖ Tusculum
Sadová 836/31, Karlovy Vary
www.tusculumkv.cz
Cena menu za osobu včetně welcome drinku, couvert a petit fours 990 Kč.

– uzené kachní prso, mizuna salát, bramborový chips
– kaviár z lososa, blina, creme fraiche
– kreveta v panko strouhance, yuzu pěna
– humrová polévka
– baby kuře na dva způsoby, vepřové ve wonton raviole, batátové pyré s vanilkou
– čokoládový cheescake, meringue, banánová espuma a gratin

Tusculum Restaurant (Autor fotografie: Tomáš Slach)

KRAJ VYSOČINA

❖ Panský dům
náměstí Tomáše Garrigue Masaryka 320, Chotěboř
www.panskydum.cz
Cena menu za osobu při zakoupení v předprodeji do 12. 2. 2019 349 Kč. Poté je cena 389 Kč.

– sekt Bohemia La Fleur (0,1 l)
– nakládaná řepa s pěnou z kozího sýra, vlašskými jádry a rukolou, domácí sezamové pečivo
– telecí roládka plněná hráškovou nádivkou s bylinkovou omáčkou, zapečené bramborové pyré ve filo těstě
– špalíček z vepřové panenky balený v parmské šunce s restovanou kapustou a houbami, opečené škubánky
– carpaccio z ananasu s malinovou omáčkou, granátovým jablkem, doplněné domácí zmrzlinou z bílé čokolády

Panský dvůr

ZLÍNSKÝ KRAJ

❖ Restaurace La Fresca
Velké nám. 109/55, Kroměříž
www.lafresca.cz
Cena menu pro dvě osoby včetně přípitku 990 Kč.

Menu pro ni
– mozzarella s rajčaty a bazalkovým pestem, opečený toast
– míchaný listový salát s lososem (řezy grilovaného lososa, rukola, olivy, parmezán, česnekové krutony)
– vanilková Panna Cotta s malinami

Menu pro něj
– carpaccio z pravé hovězí svíčkové, olivy, parmezán, pesto, bagetka
– hovězí steak z pravé svíčkové s pepřovou omáčkou, s fazolkami a slaninou
– čokoládové brownies s chilli

Restaurace La Fresca

❖ FitFodie Restaurant
Vavrečkova 7074, Zlín
www.fitfoodie.cz
Cena masového menu za osobu včetně welcome drinku a amouse bouche 750 Kč.
Cena vegerariálnského menu za osobu včetně welcome drinku a amouse bouche 690 Kč.

Masové menu

– tartar z jemně zauzeného divokého lososa keta s avokádem, pomerančovým želé a granátovým jablkem
– telecí paupiettes v růžovém pepři, pečené topinambury s lískovými oříšky, espuma z červené řepy, estragonový jus, kaštany
– čokoládové soufflé s malinami a chilli, malinové coulis

Vegetariánské menu (lze upravit do veganské podoby)
– raviola z růžové řepy plněná hruškovým mascarpone (nebo kešu sýr) s baby hruškou, restovanými enoki a lanýžovým olejem
– Wellington z beluga čočky s uzeným tempehem v celozrnném listovém těstě (ve variantě VEGAN obaleno v karotce), mango omáčka, konfitovaná zelenina, fenykl
– vegan čokoládový mousse s malinami a chilli, malinové coulis

FitFoodie (Autor fotografie: Petr Jaroš)

❖ Hotel Savannah
Chvalovice-Hatě 198, Znojmo
www.znojmo.twhotels.cz
Cena menu za osobu včetně sklenky sektu a vstupu do hotelového Wellness & Spa centra 550 Kč.

– batátový krém se zázvorem a zakysanou smetanou
– do růžova pečená panenská svíčková s rukolovým salátkem s jahodami a čokoládovou chilli omáčkou
– supreme z perličky pečené na bylinkách s restovanými baby brambůrkami nebo dančí hřbet na jalovci se šípkovou omáčkou a mandlovými kroketami
– jahodový dortík s čokoládovým přelivem

Hotel Savannah (Autorka fotografie: Tereza Málková)

ÚSTECKÝ KRAJ

❖ Hotel & Restaurant Větruše
Fibichova 392/25, Ústí nad Labem-město
www.hotelvetruse.cz
Cena menu za osobu 650 Kč.

– pralinky z čerstvého sýra, žitný chléb
– zauzený losos s citronovým krémem, fermentovaným celerem, bylinkovým olejem a máslovou brioškou
– kuřecí prsíčko plněné ricottou se zeleninou julliene, bramborovými noky a batátovým pyré
– Wellington z pravé svíčkové s grilovanou zeleninou, gratinovanými brambory a omáčkou Café de Paris
– čokoládové brownies s višňovým sorbetem, yuzu kaviárem a mascarpone

Restaurace Větruše

PARDUBICKÝ KRAJ

Restaurace a Penzion U Zběhlíka
Čistá u Litomyšle
www.uzbehlika.cz

Pánské menu:
– roastbeef s omáčkou z růžového pepře, yorkšírský puding, domácí dressing
– grilovaný telecí hřebínek a steak z telecí svíčkové, demi-glace, domácí bramborové krokety
– čokoládový whiskey dortík

Restaurace a penzion U Zběhlíka (Autor fotografie: Kamil Pekař)

Dámské menu:
– pomalu pečené trhané maso servírované na salátku s koriandrem, domácí pečivo
– králičí hřbítek v pančetě připravený metodou sous-vide, masová kroketa, omáčka ze smrže, mrkvové pyré
– ostružinový mini cheesecake s omáčkou z růžové vody