Domů Gastro

Gastro

Servis dobrého jídla a kvalitních drinků na jednom místě.

Výtečné saláty, které vás nachystají na příchod jara

Jaro pomalu klepe na dveře, příroda se probouzí a spolu s ní i náš apetit. Nechte se inspirovat pěti saláty připravenými z převážně zimních ingrediencí, které zpestří vaši stravu a napumpují vás energií.

Farnham Food Festival potěší a inspiruje každého gurmána

V Anglii má snad úplně každé městečko vlastní festival, kde se každoročně prezentují místní výrobci i restaurace. Proto když jsem si všimla, že poslední zářijový víkend se bude taková akce odehrávat ve Farnhamu, který i když už leží v sousedním hrabství Surrey, je od nás co by kamenem dohodil, bylo mi jasné, že se tam prostě musíme s přítelem vydat.

U Emy Destinnové ochutnejte kančí líčka nebo steak ke snídani

Pražskou restauraci U Emy Destinnové vlastní již deset let Američan Steven Trumpfheller, který je zde zároveň i šéfkuchařem. Menu se zaměřuje na ryby a maso, výborné jsou i dezerty.

Netradiční snídaně, díky kterým nezaspíte

Kdybych napsala, že jsem si pro vás připravila netradiční recepty na snídaně, lhala bych. Moje kulinářské schopnosti totiž nestojí ani za zmínku a k snídani si sotva vyhraji s chlebem a sýrem.

Projí(s)t se Brooklynem

V posledním článku jsem vás vzala na výlet do Washingtonu DC. Dnes se vracíme zpět do New Yorku a plán opět je jasný: vidět něco nového a zajímavého a proložit to výtečným jídlem. Zvu vás na procházku brooklynskou čtvrtí Ditmas Park, která je pastvou pro oči a potěšením pro chuťové buňky.

Fotoreport: Whisky life! Prague 2015

Již potřetí se v Praze konal festival milovníků obilného destilátu s příznačným názvem Whisky life! Pro velký zájem mezi účastníky i vystavovateli nastala oproti předešlým ročníkům změna v místě konání. Festival neprobíhal v Novoměstské radnici, ale v Betlémské kapli.

FOTOREPORT: Whisky Life! Prague – tradiční cesta po whisky palírnách světa

Již po páté se konal Whisky Life! Prague, festival zaměřený na whisky nejen z nejznámějších proveniencí, mezi něž patří Skotsko a Irsko, ale také z Japonska, Ameriky či Česka.

REPORT: Jak zahnat podzimní splín? Velkou vinnou degustací!

Říjen je v plném proudu, počasí začíná být už nepříjemně lezavé a do práce plno z nás už vstává za tmy. Jak proti tomu bojovat? Ode mě rozhodně nečekejte žádné rady o tom, jak se máte udržovat v psychické pohodě, správně jíst a hlavně cvičit.

Barman Víťa Cirok o World Class: Bál jsem se, že vyhraju

S barmanem Víťou Cirokem jsme se sešli v krásném prostředí L´Fleur baru, kde se s námi nejen podělil o své zážitky z Kapského města, ale namíchal nám i jeden ze svých soutěžních koktejlů.

Cukrář Skála nabízí v Dlouhé kremrole na několik způsobů

Není to tak dlouho, co byl v pražské ulici V Celnici otevřen první z cukrářských podniků, jehož hlavní postavou se stal Lukáš Skála. Po něm ostatně dostal i název – Cukrář Skála. Nyní byl nedaleko od první provozovny otevřen i druhý cukrářský butik, který nabízí především kremrole.
- Reklama -
Kulturio.cz Týdny norské literatury
Kulturio.cz Banner - HEDR

Sledujte nás

2,155fanouškůTo se mi líbí
764sledujícíchSledovat
397sledujícíchSledovat