back to top
- Reklama -Filmová filharmonie, GAMES 2024

Gastro

Servis dobrého jídla a kvalitních drinků na jednom místě.

Nesnězeno: Aplikace, která bojuje proti plýtvání jídlem

Podle světového průzkumu se vyhodí nebo znehodnotí až třetina veškerého vyrobeného jídla.

Gastroturistika v Česku aneb Kde se dobře najíst?

Co si budeme nalhávat, každý výlet se nakonec stočí k debatě, kde se najíst. Protože se nechcete tahat s doma vyrobenými sendviči, ani si zkazit den hnusným jídlem, pátráte na internetu a hledáte restaurace s těmi nejlepšími referencemi.
obložené chlebíčky

Chlebíček: česká specialita, bez níž se neobejde žádná oslava

Říká se, že český obložený chlebíček nemá ve světě obdoby. Inu, pravda to bohužel není.

Cukrář Skála nabízí v Dlouhé kremrole na několik způsobů

Není to tak dlouho, co byl v pražské ulici V Celnici otevřen první z cukrářských podniků, jehož hlavní postavou se stal Lukáš Skála. Po něm ostatně dostal i název – Cukrář Skála. Nyní byl nedaleko od první provozovny otevřen i druhý cukrářský butik, který nabízí především kremrole.

Na rychlý oběd do Sky Garden, londýnské zahrady na mrakodrapu

Nestává se úplně často, aby se otevřela veřejná zahrada uprostřed finančního centra Londýna. A už vůbec se nestává, aby ta zahrada byla na střeše londýnského mrakodrapu, kterému se přezdívá Walkie-Talkie (vysílačka), s krásným panoramatem.

Bistra, bary a kavárny pro (nejen) ostravské gastronauty

Ostrava se z industriálního města mění na město kulturní. Není to názor jenom jejích obyvatel – učí se to i vysoké škole.
jablečný závin

Jednoduché recepty z obyčejných surovin, které zvládne každý

Opatření související se šířením koronaviru nás donutila trávit doma více času než kdy dřív. Také to znamená zavřené restaurace a pečlivé plánování nákupů.

Italština na talíři – Bella Italia!

Každý z vás to už určitě zažil. Přijdete do lepšího podniku se záměrem dobře se nadlábnout. Otevřete jídelní lístek a vyvalí se na vás záplava termínů, ze kterých vám jde hlava kolem. Pojďte si se mnou projít 40 nejčastějších pojmů, se kterými se můžete setkat.

Kavárny a bistra, které nabízí funkcionalistický Zlín

Na první pohled by se mohlo zdát, že Zlín není ideálním místem, kam si zajít do pěkné kavárny na výborné cappuccino.

Tak jde čas s Oh Deer Bakery

Už jste slyšeli o croblihách čili cronutech? Za jejich vznikem v Česku stojí opavský rodák Lukáš Vašek.

Jak má vypadat letní oběd? Barevně, svěže a hravě

Léto se blíží a s ním i horké dny. Většina z nás v tomto období vyhledává lehký a osvěžující letní oběd, který v nás nevzbudí pocit těžkosti.
recept dýňové muffiny

Jak si zpříjemnit sychravé podzimní dny? Vyzkoušejte recept na zdravé dýňové muffiny

Máloco vyvolá podzimní náladu spolehlivěji než zářivě oranžové dýně a vůně linoucí se z trouby.