Gastroturistika v Česku aneb Kde se dobře najíst?
Co si budeme nalhávat, každý výlet se nakonec stočí k debatě, kde se najíst. Protože se nechcete tahat s doma vyrobenými sendviči, ani si zkazit den hnusným jídlem, pátráte na internetu a hledáte restaurace s těmi nejlepšími referencemi.
Aldente Trattoria e Vineria: Ochutnejte pravou Itálii v centru Prahy
Tato italská restaurace v pražské Vězeňské ulici není žádnou novinkou, na české gastronomické scéně se drží od roku 2003. S přicházejícím létem však představila nové menu, za kterým stojí šéfkuchař Tomáš Kopecký. A co je základem úspěchu? Čerstvá pasta.
Správné skladování potravin chrání peněženku i planetu
Dnešní společnost hodně plýtvá jídlem. To je špatné nejen pro peněženku, ale i pro planetu. Pokud tedy chcete alespoň trochu ušetřit a nevyhazovat tolik potravin, přečtěte si tento článek.
PRAGUE FEAR BAR: Kdo se bojí, nesmí do Vodičkovy 32
Na tomto místě totiž stojí nedávno otevřený Prague Fear Bar, který doplňuje strašidelný dům. Pohnutou historii této lokality si můžete přečíst na webových stránkách baru a je jen na vás, zda všemu budete věřit, či nikoli.
Staňte se bylinkovými mágy. Zkuste meduňku nebo šalvěj
Základní sadu bylinek už máte asi v truhlíku. Ale co jít ještě o malý kousek dál? Při pěstování se totiž nemusíte omezovat jen na ty úplně nejběžnější rostliny. Zkuste zasadit i pár méně tradičních. Krásně vám provoní byt a navíc je můžete využít v kuchyni i při léčení nějakých drobnějších zdravotních neduhů.
Mohou i zdravé potraviny chutnat skvěle? Mladý kokos dokazuje, že ano
Zmínky o kokosu se objevují už pět set let, týkalo se to ale především toho hnědého a zarostlého, který dnes už běžně potkáváme v supermarketech.
Men in the kitchen: když nejsou ženy v dohledu
Men in the kitchen, relativně nový projekt kulinářské školy Laboratorio, vás kromě vaření vezme na výlet po Skotsku. Zásadní zde totiž nejsou jen připravované pokrmy, ale i s čím je spárujete – s whisky.
Vypěstujte si své vlastní koření. Bylinky v květináči chutnají i těší
Určitě to znáte z každé pořádné kuchařské show – ti správní kuchaři stříhají bylinky do vaření rovnou z květináče na okně. Chcete je mít také? Není to zase až tak těžké, rostlinky sice chtějí trochu péče, ale když je přidáte do jídla, posunete ho na úplně novou úroveň.
Pronikněte do tajů světa za barem
Víte jak barmani používají taková ta nalejvátka? A pak ještě tu věc s pružinou? Chtěli byste vědět, jak se jim říká? Nebo jste naopak někde zaslechli pojmy jako jigger nebo strainer a rádi byste je správně přiřadili ke konkrétní věci?
Brno Absinthe Tour – Umění pít absinthe
Dva studenti v Brně prohlubují kulturní revoluci svojí jedinečnou absintovou tour.
ONA měla cíl, ON vymyslel cestu. ONA měla zkušenosti, ON přinesl know-how. ON stihne v jednom večeru provést skupinku lidí třemi bary.
Tipy na vánoční menu pro vegany i celiaky
Vánoce jsou doba, kdy by si i nekuchaři měli sednout k dobré sváteční večeři. Někdo má ale rozličné stravovací diety, ať už kvůli alergii na lepek, nebo je třeba vegetarián. Právě pro ně jsem se pokusila vymyslet alternativní vánoční menu, ke kterému zmíním i různé možnosti obměny podle různých stravovacích potřeb.
Jak se posílit, když je podzim v plném proudu a zima klepe na vrátka?
Také vás děsí, jak se z vás stane s příchodem podzimu mucholapka na kila navíc (takže spíš kilolapka)? Ani jsme si léta letos moc neužili. A teď, když už slunce vůbec svítí, zapadá brzy. Dřív, než se rozhodnete ponořit se do podzimní deprese, vyzkoušejte těchto několik tipů, které vám pomohou jí předejít.