back to top
- Reklama -Filmová filharmonie, STAR WARS 2024

Gastro tipy

Tipy na bary a restaurace, gastro události a produkty.

obložené chlebíčky

Chlebíček: česká specialita, bez níž se neobejde žádná oslava

Říká se, že český obložený chlebíček nemá ve světě obdoby. Inu, pravda to bohužel není.

Cukrář Skála nabízí v Dlouhé kremrole na několik způsobů

Není to tak dlouho, co byl v pražské ulici V Celnici otevřen první z cukrářských podniků, jehož hlavní postavou se stal Lukáš Skála. Po něm ostatně dostal i název – Cukrář Skála. Nyní byl nedaleko od první provozovny otevřen i druhý cukrářský butik, který nabízí především kremrole.

Bistra, bary a kavárny pro (nejen) ostravské gastronauty

Ostrava se z industriálního města mění na město kulturní. Není to názor jenom jejích obyvatel – učí se to i vysoké škole.
jablečný závin

Jednoduché recepty z obyčejných surovin, které zvládne každý

Opatření související se šířením koronaviru nás donutila trávit doma více času než kdy dřív. Také to znamená zavřené restaurace a pečlivé plánování nákupů.

Kavárny a bistra, které nabízí funkcionalistický Zlín

Na první pohled by se mohlo zdát, že Zlín není ideálním místem, kam si zajít do pěkné kavárny na výborné cappuccino.

Jak má vypadat letní oběd? Barevně, svěže a hravě

Léto se blíží a s ním i horké dny. Většina z nás v tomto období vyhledává lehký a osvěžující letní oběd, který v nás nevzbudí pocit těžkosti.

Tak jde čas s Oh Deer Bakery

Už jste slyšeli o croblihách čili cronutech? Za jejich vznikem v Česku stojí opavský rodák Lukáš Vašek.
recept dýňové muffiny

Jak si zpříjemnit sychravé podzimní dny? Vyzkoušejte recept na zdravé dýňové muffiny

Máloco vyvolá podzimní náladu spolehlivěji než zářivě oranžové dýně a vůně linoucí se z trouby.
Stůl Jana Punčocháře

Jan Punčochář zve ke Stolu

Na jaře tohoto roku vznikla dlouho očekávaná restaurace U Matěje.

Bar, který neexistuje pojmenoval nové drinky po 23 brněnských podnicích

Třiadvacet brněnských gastronomických podniků, třiadvacet drinků. To je podoba nového koktejlového menu brněnského Baru, který neexistuje.

3D tisk potravin pro lepší udržitelnost

Kdo má čas ztrácet čas s jídlem? Pokud člověk není zrovna zaměstnán v kulinářství anebo není sám vášnivý domácí kuchař.

PRAGUE FEAR BAR: Kdo se bojí, nesmí do Vodičkovy 32

Na tomto místě totiž stojí nedávno otevřený Prague Fear Bar, který doplňuje strašidelný dům. Pohnutou historii této lokality si můžete přečíst na webových stránkách baru a je jen na vás, zda všemu budete věřit, či nikoli.