back to top
- Reklama -Filmová filharmonie, GAMES 2024

Gastro

Servis dobrého jídla a kvalitních drinků na jednom místě.

Restaurace Signature se za svůj podpis rozhodně stydět nemusí

Když jsme obdrželi informaci, že v Brně – Popůvkách je otevřena nová restaurace, která slibuje příjemný interiér a kuchyni pod velením šéfkuchaře Pavla Veltruského, který vařil i pro světové celebrity, neváhali jsme a vyrazili na sobotní oběd.

Rumfest 2017: O pití námořníků i znalců

Ať už patříte mezi znalce vytříbených rumů, občasné konzumenty tohoto nápoje, nebo máte pocit, že jakousi tekutinu tohoto názvu lila vaše babička do cukroví, pak byl Rumfest 2017 určen právě vám.

Staňte se bylinkovými mágy. Zkuste meduňku nebo šalvěj

Základní sadu bylinek už máte asi v truhlíku. Ale co jít ještě o malý kousek dál? Při pěstování se totiž nemusíte omezovat jen na ty úplně nejběžnější rostliny. Zkuste zasadit i pár méně tradičních. Krásně vám provoní byt a navíc je můžete využít v kuchyni i při léčení nějakých drobnějších zdravotních neduhů.

Asie na talíři: Syrové ryby, koriandr a věčný boj s hůlkami

Exotickou kuchyni dnes potkáte na každém kroku a proto je dobré vědět, co vám přistane na talíři. Ne každý je ostřílený lingvista a ví, co si pod záhadnými slovy představit.

Mohou i zdravé potraviny chutnat skvěle? Mladý kokos dokazuje, že ano

Zmínky o kokosu se objevují už pět set let, týkalo se to ale především toho hnědého a zarostlého, který dnes už běžně potkáváme v supermarketech.

Nástrahy české kuchyně

Pro někoho česká kuchyně nemůže přinést nic nového. Jste si ale jistí, že víte, o čem je vaše oblíbená svíčková a co všechno se dá pořídit na zabijačce?

Men in the kitchen: když nejsou ženy v dohledu

Men in the kitchen, relativně nový projekt kulinářské školy Laboratorio, vás kromě vaření vezme na výlet po Skotsku. Zásadní zde totiž nejsou jen připravované pokrmy, ale i s čím je spárujete – s whisky.

Vypěstujte si své vlastní koření. Bylinky v květináči chutnají i těší

Určitě to znáte z každé pořádné kuchařské show – ti správní kuchaři stříhají bylinky do vaření rovnou z květináče na okně. Chcete je mít také? Není to zase až tak těžké, rostlinky sice chtějí trochu péče, ale když je přidáte do jídla, posunete ho na úplně novou úroveň.

FOTOREPORT GinFest 2017: Otevřete láhev a něco si přejte

„Gin? Jó, to znám, to je ta flaška v supermarketu se žlutou etiketou. Ta jak se kolem ní válí toniky.“ Možná takto by vám většina lidí před několika lety odpověděla na kontrolní otázku. A možná byste se nedozvěděli ani to a namísto toho si vyslechli popis Aladinova modrého parťáka z kouzelné lampy.

Pronikněte do tajů světa za barem

Víte jak barmani používají taková ta nalejvátka? A pak ještě tu věc s pružinou? Chtěli byste vědět, jak se jim říká? Nebo jste naopak někde zaslechli pojmy jako jigger nebo strainer a rádi byste je správně přiřadili ke konkrétní věci?

Jak nebýt v sushi baru za barbara aneb Základní pravidla konzumace sushi

Pokud máte rádi sushi, ale znáte ho jen z running sushi a levnějších podniků, určitě byste měli zvážit návštěvu kvalitního sushi baru. Můžete totiž očekávat netradiční zážitek a nejkvalitnější kuchyni založenou na naprosté čerstvosti surovin.

Brno Absinthe Tour – Umění pít absinthe

Dva studenti v Brně prohlubují kulturní revoluci svojí jedinečnou absintovou tour. ONA měla cíl, ON vymyslel cestu. ONA měla zkušenosti, ON přinesl know-how. ON stihne v jednom večeru provést skupinku lidí třemi bary.