Ginfest 2018: Setkání pro ginové milovníky i laiky
V posledních letech se ginu daří pronikat do přízně pravidelných i příležitostných pijanů. Podíváme-li se na čísla prodejů z českého trhu, zjistíme, že téměř všechny značky dokázaly navýšit své objemy, některé dokonce několikanásobně.
Jednoduché recepty z obyčejných surovin, které zvládne každý
Opatření související se šířením koronaviru nás donutila trávit doma více času než kdy dřív. Také to znamená zavřené restaurace a pečlivé plánování nákupů.
Diageo World Class 2016: vítězná štafeta zůstává v L‘Fleur
Největší a nejprestižnější barmanská soutěž, která se v České republice (a nejspíše i na světě) koná, má svého letošního vítěze. Respektive vítěze českého národního finále, jenž pak bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále v Miami. Samotné finále probíhalo po dva dny v pražském klubu Phenomen a barmani museli čelit šesti nelehkým disciplínám, z nichž vzešel ten nejlepší…
„I love the bottle, I want to do something…“
Slavná věta Andyho Warhola týkající se láhve Absolut vodky, jejíž etiketu těsně před smrtí navrhl. Od Warholovy smrti již pár let uběhlo, jeho práce jej však činí nesmrtelným.
Medovník originál představuje Medovníčky – malá potěšení pro velké radosti
Tradiční česká značka Medovník originál přichází s lahodnou novinkou, která potěší všechny milovníky sladkého.
Bar & Tapas Ježkovy voči jde proti proudu
V pražské ulici Ve Smečkách poblíž Václavského náměstí otevřel s počátkem nového roku nový podnik. Ježkovy voči jdou proti módní vlně, odmítají jakékoli zaškatulkování a jeho majitelka si dělá, co chce.
Pražský Kolonial Pub, ráj masožravců
Zvěřinové speciality nebo různé tataráky, na to své hosty během podzimu a zimy bude lákat restaurace Kolonial Pub, kde kuchyni vévodí šéfkuchař David Ciboch.
Na globální finále World Class pojede Tomáš Melzer
Letos se konal již čtvrtý ročník prestižní soutěže Diageo Reserve World Class. I tentokrát šlo o výhradně mužskou záležitost, přestože současnou globální vítězkou je Francouzka Jennifer Le Nechet.
Oblíbená jídla celebrit aneb Co miluje Justin Bieber, Beyoncé nebo Jennifer Aniston?
Jídlo je nedílnou součástí našeho života. Pro někoho může představovat pouhý zdroj energie, jiný gastronomii považuje za umění.
Diplomático World Tournament 2015: barmanské klání o cestu do Venezuely
Krásná příroda, bílé pláže, Karibské moře, tropické podnebí. Ale také protivládní protesty, hrozba státního bankrotu, nedostatek zboží základní potřeby. To je Venezuela. To vše...
Třetí ročník Prague Candy Festivalu nabídl pestrý výběr sladkostí
O druhém květnovém víkendu se pražská Pragovka proměnila v ráj všech mlsounů. Probíhal zde třetí ročník Prague Candy Festivalu, který svým návštěvníkům představil na dvě desítky stánků s různými cukrovinkami. Nabídka byla rozličná a na své si tak přišel každý.
Bylinky pro začátečníky: Jedlá zahrádka ve vaší kuchyni
Jsou ozdobou každé kuchyně, krásně voní, a ještě lépe chutnají. Řeč je samozřejmě o bylinkách.














