Fotoreport: Bosch Fresh Festival Pardubice nabídl tradiční i extrémní kuchyni
Předposlední červnový víkend probíhal na pardubickém dostihovém závodišti Bosch Fresh Festival, kterého se zúčastnily restaurace z Pardubic a okolí, jejichž kuchaři předvedli své kulinářské dovednosti.
Diageo World Class 2016: vítězná štafeta zůstává v L‘Fleur
Největší a nejprestižnější barmanská soutěž, která se v České republice (a nejspíše i na světě) koná, má svého letošního vítěze. Respektive vítěze českého národního finále, jenž pak bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále v Miami. Samotné finále probíhalo po dva dny v pražském klubu Phenomen a barmani museli čelit šesti nelehkým disciplínám, z nichž vzešel ten nejlepší…
Jednu věc, kterou máme rádi více než rum, je Rumfest.
Kdybych měla na pražském Rumfestu v sobotu svého osobního průvodce, dosadil by za slovo kachny, kachny a kachny (Rozpuštěný, vypuštěný), slovo rum. V prvním patře to hučelo jako ve včelím úle. Skleničky v rukách návštěvníků se střídavě plnily a vyprazdňovaly, lepé děvy nabízely degustační panáčky, chuťové buňky měly třtinovou párty a barmani a barmanky v obličejích krůpěje potu.
Známe druhého českého Chivas Mastera, je jím Tomáš Melzer
Finále druhého ročníku soutěže Chivas Master, které proběhlo 5. května v pražském Royal, zná svého vítěze. Stal se jím Tomáš Melzer z pražského Hemingway baru, což je domovský bar i prvního vítěze této soutěže, Ondřeje Hniličky. Stejně jako loni byla cesta za titulem dlouhá a náročná a Tomáš jí má nyní ještě kus před sebou – bude totiž reprezentovat Českou republiku na globálním finále v Šanghaji.
Projí(s)t se Brooklynem
V posledním článku jsem vás vzala na výlet do Washingtonu DC. Dnes se vracíme zpět do New Yorku a plán opět je jasný: vidět něco nového a zajímavého a proložit to výtečným jídlem. Zvu vás na procházku brooklynskou čtvrtí Ditmas Park, která je pastvou pro oči a potěšením pro chuťové buňky.
F. H. Prager podlehl medové mánii
Jablářství F. H. Prager, vyrábějící Pragerův Cider, neodolalo módní medové vlně. Boom, který tato příchuť v poslední době zaznamenala (medové whisky, medové koňaky, medové rumy a podobně), ji vystřelil na post nejoblíbenější příchuti na celém světě. Proto se i v F. H. Prager rozhodli jít s dobou a vytvořit nový medový cider.
Francouzština na talíři: Žáby, šneci a spálený puding
Francouzská kuchyně je skvělá, o tom není pochyb. Ale přináší s sebou mnohá úskalí. Pojďte zjistit, jak naložit s nástrahami, které před vás klade.
Bistro à Table! Ke stolu… a bez mouky
Bistro à Table! je místo, kam jít nejen na skvělou snídani na Praze 6, ale užít si i hezké prostory s francouzskou duší, stylový interiér a zajímavou nabídku.
Na oběd do stylového Restaurantu a penzionu Na Čechách
Restaurant a penzion Na Čechách se nachází na břehu řeky Svratky, v Lačnově u Poličky, na hranici Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy na Vysočině. Připravili jsme rozhovor s majitelkou paní Libuší Kučerovou.
Recenze: restaurace Umami probudí vaši pátou chuť
Když do redakce dorazila pozvánka k zrecenzování sushi restaurace Umami, byla jsem lehce skeptická. Nachází se totiž v nákupní galerii Myslbek v centru Prahy...
Domácí limonády pro horké letní dny
Léto je v plném proudu, teploty tomu už zase odpovídají. Na zahradách mnohým z nás dozrály jahody, maliny, borůvky, rybíz a další ovoce na...
Italština na talíři – Bella Italia!
Každý z vás to už určitě zažil. Přijdete do lepšího podniku se záměrem dobře se nadlábnout. Otevřete jídelní lístek a vyvalí se na vás záplava termínů, ze kterých vám jde hlava kolem. Pojďte si se mnou projít 40 nejčastějších pojmů, se kterými se můžete setkat.














