back to top

Gastro

Servis dobrého jídla a kvalitních drinků na jednom místě.

Třetí ročník Prague Candy Festivalu nabídl pestrý výběr sladkostí

O druhém květnovém víkendu se pražská Pragovka proměnila v ráj všech mlsounů. Probíhal zde třetí ročník Prague Candy Festivalu, který svým návštěvníkům představil na dvě desítky stánků s různými cukrovinkami. Nabídka byla rozličná a na své si tak přišel každý.

Zahřeje, osvěží – to je maté

Maté se získává z jihoamerické rostliny, cesmíny paraguayské, stále zeleného stromu. Nemělo by se mu říkat čaj, protože to vlastně čaj není. Čajem nazýváme...

Vypěstujte si své vlastní koření. Bylinky v květináči chutnají i těší

Určitě to znáte z každé pořádné kuchařské show – ti správní kuchaři stříhají bylinky do vaření rovnou z květináče na okně. Chcete je mít také? Není to zase až tak těžké, rostlinky sice chtějí trochu péče, ale když je přidáte do jídla, posunete ho na úplně novou úroveň.

5 zajímavostí o salátech, které jste možná nevěděli

Saláty jsou samostatná kategorie stravování a je málo lidí, kteří by neměli alespoň některý druh rádi. Přesto jsou většinou považovány spíše za jakýsi doplněk celého menu zajišťující zdravou zeleninovou složku.

Garden Food Festival představil v Olomouci i Pohlreichovu restauraci Wheels

Garden food festival – jediný čistě moravský festival jídla se do domovské Olomouce vrátil už počtvrté a měl zase úspěch. Tato akce se snaží prolomit ledy ve stále ještě trochu zamrzlé moravské gastronomii a koná se každý rok mimo Olomouce ještě v Ostravě, Zlíně a od letoška nově v Rožnově pod Radhoštěm.

Rum na talíři. Oblíbený třtinový nektar trochu jinak

Italská škola vaření Laboratorio připravila kuchařskou novinku Rum na talíři. Po úspěchu kurzů Men in the kitchen a Ladies with cocktails in the kitchen v režii Martina Kortuse a Petra Kymly připravila tato dvojice další kurz.

Mixtronomy: výjimečný gastronomický zážitek

Nikaragujská značka rumu Flor de Caña prosazuje jedinečné pojetí gastronomie, které označuje jako „mixtronomy“. Pod tímto názvem se skrývá gastronomický zážitek, který snoubí vysokou gastronomii a mixologii.

Diplomático World Tournament 2015: barmanské klání o cestu do Venezuely

Krásná příroda, bílé pláže, Karibské moře, tropické podnebí. Ale také protivládní protesty, hrozba státního bankrotu, nedostatek zboží základní potřeby. To je Venezuela. To vše...

Tipy na 6 smoothies, s nimiž bude ráno chutnat lépe

Jaro je obdobím nastávající sklizně. Pomalu dozrávají první plody letošního roku a vy si můžete užít čerstvou zeleninu i ovoce.

Champagne Piper-Heidsieck představuje svůdnou edici Lipstick

Prémiové champagne Piper-Heidsieck přináší na český trh svou limitovanou edici.

Malinový candy bar: Sladký Valentýn nejen pro dospělé

Valentýn – den, kdy se vyznává láska, je po roce opět tady.

Cafe Buddha v Balbínově ulici představuje nové menu složené z „best of“ pokrmů prověřených lety...

Cafe Buddha Balbínova na české gastronomické scéně funguje už osm let a za tu dobu se zde vystřídala mnohá menu.
- Reklama -Dramox - Vaše divadlo online
- Reklama -Dramox - Vaše divadlo online