Třetí ročník Prague Candy Festivalu nabídl pestrý výběr sladkostí
O druhém květnovém víkendu se pražská Pragovka proměnila v ráj všech mlsounů. Probíhal zde třetí ročník Prague Candy Festivalu, který svým návštěvníkům představil na dvě desítky stánků s různými cukrovinkami. Nabídka byla rozličná a na své si tak přišel každý.
Zahřeje, osvěží – to je maté
Maté se získává z jihoamerické rostliny, cesmíny paraguayské, stále zeleného stromu. Nemělo by se mu říkat čaj, protože to vlastně čaj není. Čajem nazýváme...
Vypěstujte si své vlastní koření. Bylinky v květináči chutnají i těší
Určitě to znáte z každé pořádné kuchařské show – ti správní kuchaři stříhají bylinky do vaření rovnou z květináče na okně. Chcete je mít také? Není to zase až tak těžké, rostlinky sice chtějí trochu péče, ale když je přidáte do jídla, posunete ho na úplně novou úroveň.
5 zajímavostí o salátech, které jste možná nevěděli
Saláty jsou samostatná kategorie stravování a je málo lidí, kteří by neměli alespoň některý druh rádi. Přesto jsou většinou považovány spíše za jakýsi doplněk celého menu zajišťující zdravou zeleninovou složku.
Garden Food Festival představil v Olomouci i Pohlreichovu restauraci Wheels
Garden food festival – jediný čistě moravský festival jídla se do domovské Olomouce vrátil už počtvrté a měl zase úspěch. Tato akce se snaží prolomit ledy ve stále ještě trochu zamrzlé moravské gastronomii a koná se každý rok mimo Olomouce ještě v Ostravě, Zlíně a od letoška nově v Rožnově pod Radhoštěm.
Rum na talíři. Oblíbený třtinový nektar trochu jinak
Italská škola vaření Laboratorio připravila kuchařskou novinku Rum na talíři. Po úspěchu kurzů Men in the kitchen a Ladies with cocktails in the kitchen v režii Martina Kortuse a Petra Kymly připravila tato dvojice další kurz.
Mixtronomy: výjimečný gastronomický zážitek
Nikaragujská značka rumu Flor de Caña prosazuje jedinečné pojetí gastronomie, které označuje jako „mixtronomy“. Pod tímto názvem se skrývá gastronomický zážitek, který snoubí vysokou gastronomii a mixologii.
Diplomático World Tournament 2015: barmanské klání o cestu do Venezuely
Krásná příroda, bílé pláže, Karibské moře, tropické podnebí. Ale také protivládní protesty, hrozba státního bankrotu, nedostatek zboží základní potřeby. To je Venezuela. To vše...
Tipy na 6 smoothies, s nimiž bude ráno chutnat lépe
Jaro je obdobím nastávající sklizně. Pomalu dozrávají první plody letošního roku a vy si můžete užít čerstvou zeleninu i ovoce.
Champagne Piper-Heidsieck představuje svůdnou edici Lipstick
Prémiové champagne Piper-Heidsieck přináší na český trh svou limitovanou edici.
Malinový candy bar: Sladký Valentýn nejen pro dospělé
Valentýn – den, kdy se vyznává láska, je po roce opět tady.
Cafe Buddha v Balbínově ulici představuje nové menu složené z „best of“ pokrmů prověřených lety...
Cafe Buddha Balbínova na české gastronomické scéně funguje už osm let a za tu dobu se zde vystřídala mnohá menu.














