back to top
- Reklama -Filmová filharmonie, STAR WARS 2024

Gastro reporty

Reportáže a fotografie z gastro akcí.

Na globální finále World Class pojede Tomáš Melzer

Letos se konal již čtvrtý ročník prestižní soutěže Diageo Reserve World Class. I tentokrát šlo o výhradně mužskou záležitost, přestože současnou globální vítězkou je Francouzka Jennifer Le Nechet.

Rumfest 2017: O pití námořníků i znalců

Ať už patříte mezi znalce vytříbených rumů, občasné konzumenty tohoto nápoje, nebo máte pocit, že jakousi tekutinu tohoto názvu lila vaše babička do cukroví, pak byl Rumfest 2017 určen právě vám.

FOTOREPORT GinFest 2017: Otevřete láhev a něco si přejte

„Gin? Jó, to znám, to je ta flaška v supermarketu se žlutou etiketou. Ta jak se kolem ní válí toniky.“ Možná takto by vám většina lidí před několika lety odpověděla na kontrolní otázku. A možná byste se nedozvěděli ani to a namísto toho si vyslechli popis Aladinova modrého parťáka z kouzelné lampy.

Beefeater MIXLDN: Koktejly s filmovou příchutí

S podzimem opět začíná sezóna barmanských soutěží, jednou z nich je i Beefeater MIXLDN. V průběhu září měli barmani možnost se do soutěže přihlásit, v říjnu pak odborná porota vybrala devět nejlepších.

Co přinesl čtvrtý ročník Whisky Life! Prague?

Dalo by se říci, že nic nového. Po loňském pokusu uspořádat festival v Betlémské kapli se čtvrtý ročník vrátil opět do Novoměstské radnice, kde probíhá i další podobně zaměřená akce – Rumfest.

Které podniky stojí za vyzkoušení? Třeba ty, které získaly ocenění Czech Bar Awards

V letošním roce se prestižní ceny rozdávaly již po deváté. V sedmi kategoriích (nejlepší cocktail bar, nejlepší kavárna, nejlepší pivní bar, nejlepší hotelový bar, nejlepší klub, nejlepší design a nejlepší nový podnik) bylo letos nominováno 31 podniků, vyhrát v každé z nich však mohl jen jeden.

REPORT: Jak zahnat podzimní splín? Velkou vinnou degustací!

Říjen je v plném proudu, počasí začíná být už nepříjemně lezavé a do práce plno z nás už vstává za tmy. Jak proti tomu bojovat? Ode mě rozhodně nečekejte žádné rady o tom, jak se máte udržovat v psychické pohodě, správně jíst a hlavně cvičit.

Foodparade 2016: Vydařené jídlo, pití i počasí

První zářijový víkend se u Trojského zámku v Praze konal šestý ročník festivalu dobrého jídla a pití, Foodparade. Kdo na festival zavítal, mohl se radovat i ze slunečného počasí, které zkalila jen drobná přeháňka v nedělních odpoledních hodinách.

Fotoreport: Chillibraní má za sebou krásné páté narozeniny

V sobotu 3. září 2016 od 11 hodin se v areálu brněnského koupaliště Riviéra konal pátý ročník festivalu Chillibraní. Jeho nedílnou součástí bylo Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého Chilližrout, který přinesl opět napínavou podívanou.

Diageo World Class 2016: vítězná štafeta zůstává v L‘Fleur

Největší a nejprestižnější barmanská soutěž, která se v České republice (a nejspíše i na světě) koná, má svého letošního vítěze. Respektive vítěze českého národního finále, jenž pak bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále v Miami. Samotné finále probíhalo po dva dny v pražském klubu Phenomen a barmani museli čelit šesti nelehkým disciplínám, z nichž vzešel ten nejlepší…

Jednu věc, kterou máme rádi více než rum, je Rumfest.

Kdybych měla na pražském Rumfestu v sobotu svého osobního průvodce, dosadil by za slovo kachny, kachny a kachny (Rozpuštěný, vypuštěný), slovo rum. V prvním patře to hučelo jako ve včelím úle. Skleničky v rukách návštěvníků se střídavě plnily a vyprazdňovaly, lepé děvy nabízely degustační panáčky, chuťové buňky měly třtinovou párty a barmani a barmanky v obličejích krůpěje potu.

Havana Club Grand Prix a hattrick Miloše Danihelky

V Kulturní sportovně Radlická se ve čtvrtek 12. listopadu konalo finále devátého ročníku barmanské soutěže Havana Club Grand Prix. Mezi soutěžícími byly známé tváře barmanské scény, mimo jiné samozřejmě i Miloš Danihelka z L´Fleur baru.