Gastro reporty

Reportáže a fotografie z gastro akcí.

Co přinesl čtvrtý ročník Whisky Life! Prague?

Dalo by se říci, že nic nového. Po loňském pokusu uspořádat festival v Betlémské kapli se čtvrtý ročník vrátil opět do Novoměstské radnice, kde probíhá i další podobně zaměřená akce – Rumfest.

Které podniky stojí za vyzkoušení? Třeba ty, které získaly ocenění Czech Bar Awards

V letošním roce se prestižní ceny rozdávaly již po deváté. V sedmi kategoriích (nejlepší cocktail bar, nejlepší kavárna, nejlepší pivní bar, nejlepší hotelový bar, nejlepší klub, nejlepší design a nejlepší nový podnik) bylo letos nominováno 31 podniků, vyhrát v každé z nich však mohl jen jeden.

REPORT: Jak zahnat podzimní splín? Velkou vinnou degustací!

Říjen je v plném proudu, počasí začíná být už nepříjemně lezavé a do práce plno z nás už vstává za tmy. Jak proti tomu bojovat? Ode mě rozhodně nečekejte žádné rady o tom, jak se máte udržovat v psychické pohodě, správně jíst a hlavně cvičit.

Foodparade 2016: Vydařené jídlo, pití i počasí

První zářijový víkend se u Trojského zámku v Praze konal šestý ročník festivalu dobrého jídla a pití, Foodparade. Kdo na festival zavítal, mohl se radovat i ze slunečného počasí, které zkalila jen drobná přeháňka v nedělních odpoledních hodinách.

Fotoreport: Chillibraní má za sebou krásné páté narozeniny

V sobotu 3. září 2016 od 11 hodin se v areálu brněnského koupaliště Riviéra konal pátý ročník festivalu Chillibraní. Jeho nedílnou součástí bylo Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého Chilližrout, který přinesl opět napínavou podívanou.

Diageo World Class 2016: vítězná štafeta zůstává v L‘Fleur

Největší a nejprestižnější barmanská soutěž, která se v České republice (a nejspíše i na světě) koná, má svého letošního vítěze. Respektive vítěze českého národního finále, jenž pak bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále v Miami. Samotné finále probíhalo po dva dny v pražském klubu Phenomen a barmani museli čelit šesti nelehkým disciplínám, z nichž vzešel ten nejlepší…

Jednu věc, kterou máme rádi více než rum, je Rumfest.

Kdybych měla na pražském Rumfestu v sobotu svého osobního průvodce, dosadil by za slovo kachny, kachny a kachny (Rozpuštěný, vypuštěný), slovo rum. V prvním patře to hučelo jako ve včelím úle. Skleničky v rukách návštěvníků se střídavě plnily a vyprazdňovaly, lepé děvy nabízely degustační panáčky, chuťové buňky měly třtinovou párty a barmani a barmanky v obličejích krůpěje potu.

Havana Club Grand Prix a hattrick Miloše Danihelky

V Kulturní sportovně Radlická se ve čtvrtek 12. listopadu konalo finále devátého ročníku barmanské soutěže Havana Club Grand Prix. Mezi soutěžícími byly známé tváře barmanské scény, mimo jiné samozřejmě i Miloš Danihelka z L´Fleur baru.

Beefeater MIXLDN zná své vítěze

Ve čtvrtek 29. října se Štencův dům v centru Prahy proměnil na část Londýna. Vchod hlídal člen britské královské gardy, tedy beefeater, uvnitř vlály britské vlajky, podávala se typická britská jídla (shepherd´s pie, fish and chips a sandwitch) a desítka barmanů z Čech a Slovenska zápolila o postup do světového kola Beefeater MIXLDN Competition a cestu do skutečného Londýna.

Farnham Food Festival potěší a inspiruje každého gurmána

V Anglii má snad úplně každé městečko vlastní festival, kde se každoročně prezentují místní výrobci i restaurace. Proto když jsem si všimla, že poslední zářijový víkend se bude taková akce odehrávat ve Farnhamu, který i když už leží v sousedním hrabství Surrey, je od nás co by kamenem dohodil, bylo mi jasné, že se tam prostě musíme s přítelem vydat.
- Reklama -
Prague Design Week 2019, Kulturio.cz
Kulturio.cz Banner - HEDR

Sledujte nás

2,167fanouškůTo se mi líbí
773sledujícíchSledovat
397sledujícíchSledovat