back to top

Gastro

Servis dobrého jídla a kvalitních drinků na jednom místě.

Kulinářský blešák Smorgasburg v Brooklynu servíruje všechny chutě New Yorku

Ať už člověk v New Yorku žije, nebo si tu jen užívá dovolenou, denodenně řeší zásadní otázku: čím potěšit chuťové buňky? V multikulturním „velkém...

Restaurant & Bar ALITER představuje nové menu

Aliter je od podzimu 2014 součástí hotelu Unic Prague. Interiérový design hotelu a restaurace, jejichž vlastníci jsou Španělé, vymyslely jejich krajanky - španělská architektka Meritxell Cuartero a designérka Daniela Baeza, od španělského umělce Quima Domene jsou i obrazy.

Innuendo Prohibition Bar: „Děláme to srdcem.“

Speakeasy bar, který je speakeasy tak trochu jinak. Vstup vám neblokují zamčené dveře, ani nepotřebujete tajné heslo. Jediné, co potřebujete, je vědět, kde bar...

„Kuchařka z ghetta je výsledkem různých gastro-experimentů, které jsme na Ghettofestu začali dělat…“ říká...

Brněnský festival Ghettofest vydá poprvé knižně letošní sbírku receptů z „brněnského Bronxu“. Ta bude obsahovat recepty a příběhy všech lidí, kteří pro letošní ročník...

World-Class: nejprestižnější barmanská soutěž má vítěze, utká se na světovém finále v JAR

Ve čtvrtek 28. května v pražském Buddha Baru proběhlo české finále prestižní světové barmanské soutěže The Diageo Reserve World Class Competition 2015. Soutěž, která...

RUMFEST: jedinečná přehlídka (nejen) karibských rumů

V sobotu 23. května otevřela pražská Novoměstská radnice své brány všem milovníkům rumu. Konal se totiž druhý ročník RUMFESTU pořádaný společností Barlife. Návštěvníci mohli vybírat a ochutnávat ze sto padesáti druhů rumu různých značek. Degustované vzorky bylo možné zpestřit rumovými koktejly i karibskou kuchyní.

Fotoreport z Prague Cheesecake festivalu

V holešovickém Studiu ALTA proběhl 23. května druhý ročník festivalu cheesecaků. Se zakoupenou vstupenkou návštěvníci dostali ochutnávku u každého stánku a dva hlasy, které po...

The Bourbon Bar dokazuje, že i hotelové bary mají co nabídnout

Barů, specializovaných na konkrétní druh spiritu, nalezneme bezpočet. Mnoho z nich se zaměřilo na rumy, jejichž obliba v posledních letech dosáhla svého vrcholu. Jeden...

První české finále Chivas Masters potvrdilo, že i místní barmani ovládají umění mixologie

REPORTÁŽ ROZHOVOR RECEPTY Národní finále Chivas Masters je úspěšně za námi a nezbývá než gratulovat Ondřeji Hniličkovi, který je historicky prvním českým Chivas Masterem. Ondřej...

Diplomático World Tournament 2015: barmanské klání o cestu do Venezuely

Krásná příroda, bílé pláže, Karibské moře, tropické podnebí. Ale také protivládní protesty, hrozba státního bankrotu, nedostatek zboží základní potřeby. To je Venezuela. To vše...

„I love the bottle, I want to do something…“

Slavná věta Andyho Warhola týkající se láhve Absolut vodky, jejíž etiketu těsně před smrtí navrhl. Od Warholovy smrti již pár let uběhlo, jeho práce jej však činí nesmrtelným.

Fotoreport: Whisky Live! Prague

150 druhů whisky na jednom místě? Whisky, které nejsou v České republice k dostání? Možnost ochutnání všech za symbolické ceny? To je Whisky Live!...