back to top

Gastro

Servis dobrého jídla a kvalitních drinků na jednom místě.

Výtečné saláty, které vás nachystají na příchod jara

Jaro pomalu klepe na dveře, příroda se probouzí a spolu s ní i náš apetit. Nechte se inspirovat pěti saláty připravenými z převážně zimních ingrediencí, které zpestří vaši stravu a napumpují vás energií.

Nový Pohostinec Karlín nabízí moderní českou kuchyni

V karlínské ulici Pobřežní 42 se nachází nově otevřená restaurace Pohostinec Karlín, která nabízí moderní českou kuchyni a jejím patronem je šéfkuchař Jan Punčochář.

Ginfest 2018: Setkání pro ginové milovníky i laiky

V posledních letech se ginu daří pronikat do přízně pravidelných i příležitostných pijanů. Podíváme-li se na čísla prodejů z českého trhu, zjistíme, že téměř všechny značky dokázaly navýšit své objemy, některé dokonce několikanásobně.

Bar & Tapas Ježkovy voči jde proti proudu

V pražské ulici Ve Smečkách poblíž Václavského náměstí otevřel s počátkem nového roku nový podnik. Ježkovy voči jdou proti módní vlně, odmítají jakékoli zaškatulkování a jeho majitelka si dělá, co chce.

Ladies with cocktails in the kitchen. I u plotny se můžete bavit

Laboratorio, škola vaření Riccarda Lucqueho, nabízí pestrý výběr kuchařských kursů.
Valentýnské menu – restaurace Grand Cru

Kam na luxusní valentýnskou večeři? Do restaurace Grand Cru

Stále nevíte, kam vyrazit na Valentýna se svojí drahou polovičkou? Šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář pro vás připravil speciální sedmichodové valentýnské menu. Zkušený sommelier vám k němu navíc napáruje vína, která podtrhnou jedinečnou chuť jednotlivých chodů. Čekají na vás nevšední kombinace chutí.

Zimní menu v Hergetově Cihelně: netradiční spojení surovin v pokrmech si zamilujete

Jelení ossobuco nebo zmrzlina z podmáslí, to jsou novinky zimního menu v Hergetově Cihelně, jež sází na sezónnost a lokální suroviny. A je toho mnohem...

FOTOREPORT: Whisky Life! Prague – tradiční cesta po whisky palírnách světa

Již po páté se konal Whisky Life! Prague, festival zaměřený na whisky nejen z nejznámějších proveniencí, mezi něž patří Skotsko a Irsko, ale také z Japonska, Ameriky či Česka.

U Emy Destinnové ochutnejte kančí líčka nebo steak ke snídani

Pražskou restauraci U Emy Destinnové vlastní již deset let Američan Steven Trumpfheller, který je zde zároveň i šéfkuchařem. Menu se zaměřuje na ryby a maso, výborné jsou i dezerty.

Kavárny a cukrárny, které nás chytly za srdce

V dnešní době kavárny a cukrárny rostou jako houby po dešti a je velmi těžké si z nich vybrat tu nejlepší. Od toho jsme tu ale my, abychom vám doporučili ty, které máme osobně odzkoušené a které se nám osvědčily.

Pražský Kolonial Pub, ráj masožravců

Zvěřinové speciality nebo různé tataráky, na to své hosty během podzimu a zimy bude lákat restaurace Kolonial Pub, kde kuchyni vévodí šéfkuchař David Ciboch.

(FOTO)REPORT z Burgerfestu 2017: Pestrý program, dobré burgery a dlouhé fronty

O víkendu se konal šestý ročník Burgerfestu, který obsadil venkovní plochu před holešovickým výstavištěm. Na čtyřicet stánků s burgery představilo své nejlepší kousky a nechyběl ani Jack Daniel‘s, který je generálním partnerem celé akce.