back to top

Gastro

Servis dobrého jídla a kvalitních drinků na jednom místě.

FOTOREPORT GinFest 2017: Otevřete láhev a něco si přejte

„Gin? Jó, to znám, to je ta flaška v supermarketu se žlutou etiketou. Ta jak se kolem ní válí toniky.“ Možná takto by vám většina lidí před několika lety odpověděla na kontrolní otázku. A možná byste se nedozvěděli ani to a namísto toho si vyslechli popis Aladinova modrého parťáka z kouzelné lampy.

Farnham Food Festival potěší a inspiruje každého gurmána

V Anglii má snad úplně každé městečko vlastní festival, kde se každoročně prezentují místní výrobci i restaurace. Proto když jsem si všimla, že poslední zářijový víkend se bude taková akce odehrávat ve Farnhamu, který i když už leží v sousedním hrabství Surrey, je od nás co by kamenem dohodil, bylo mi jasné, že se tam prostě musíme s přítelem vydat.

REPORT: Jak zahnat podzimní splín? Velkou vinnou degustací!

Říjen je v plném proudu, počasí začíná být už nepříjemně lezavé a do práce plno z nás už vstává za tmy. Jak proti tomu bojovat? Ode mě rozhodně nečekejte žádné rady o tom, jak se máte udržovat v psychické pohodě, správně jíst a hlavně cvičit.

Tři recepty, které zpříjemní únorové dny

V únoru jsou nejlepší sezónní suroviny ty, které odpovídají zimnímu období a lokálním zdrojům. Mezi ně patří například kořenová zelenia.

Jednoduché tipy a triky pro začínající domácí kuchtičky a kuchtíky

Také patříte k těm, pro které je vaření nutným zlem? Pak vám přinášíme pár tipů, jak si pobyt v kuchyni co nejvíce zpříjemnit.

Známe druhého českého Chivas Mastera, je jím Tomáš Melzer

Finále druhého ročníku soutěže Chivas Master, které proběhlo 5. května v pražském Royal, zná svého vítěze. Stal se jím Tomáš Melzer z pražského Hemingway baru, což je domovský bar i prvního vítěze této soutěže, Ondřeje Hniličky. Stejně jako loni byla cesta za titulem dlouhá a náročná a Tomáš jí má nyní ještě kus před sebou – bude totiž reprezentovat Českou republiku na globálním finále v Šanghaji.

Foodparade 2016: Vydařené jídlo, pití i počasí

První zářijový víkend se u Trojského zámku v Praze konal šestý ročník festivalu dobrého jídla a pití, Foodparade. Kdo na festival zavítal, mohl se radovat i ze slunečného počasí, které zkalila jen drobná přeháňka v nedělních odpoledních hodinách.

Recepty na polévky, které postaví na nohy

Dnes vám přinášíme 2 recepty na česnečku a cibulačku, které pochází z kuchyně šéfkuchaře Filipa Sajlera a jeho týmu.

Které jsou nejlepší české podniky? Prozradily to Czech Bar Awards

Czech Bar Awards jsou ekvivalentem Českých lvů, jen místo dobrých filmů se oceňují skvělí barmani a nejlepší bary a kavárny. Ani letos tomu nebylo jinak a 25. listopadu se udělovaly ceny již po osmé. Slavnostní vyhlášení a galavečer se uskutečnil v Galerii Mánes, soutěžilo se v deseti kategoriích.

Hledáte ideální dárek na Vánoce? Vsaďte na tekutou jistotu

Vánoce se blíží a s nimi i otázka, jaký dárek vybrat pro své blízké. Pokud hledáte něco skutečně výjimečného, máme pro vás řešení.

Potravinová banka na Novoměstské radnici pomáhá už třetí měsíc

Potravinová banka Praha, která poskytuje potraviny a hygienické potřeby lidem v nouzi, má hned několik výdejních míst.

Fotoreport z Prague Cheesecake festivalu

V holešovickém Studiu ALTA proběhl 23. května druhý ročník festivalu cheesecaků. Se zakoupenou vstupenkou návštěvníci dostali ochutnávku u každého stánku a dva hlasy, které po...
- Reklama -Dramox - Vaše divadlo online
- Reklama -Dramox - Vaše divadlo online