FOTOREPORT GinFest 2017: Otevřete láhev a něco si přejte
„Gin? Jó, to znám, to je ta flaška v supermarketu se žlutou etiketou. Ta jak se kolem ní válí toniky.“ Možná takto by vám většina lidí před několika lety odpověděla na kontrolní otázku. A možná byste se nedozvěděli ani to a namísto toho si vyslechli popis Aladinova modrého parťáka z kouzelné lampy.
Farnham Food Festival potěší a inspiruje každého gurmána
V Anglii má snad úplně každé městečko vlastní festival, kde se každoročně prezentují místní výrobci i restaurace. Proto když jsem si všimla, že poslední zářijový víkend se bude taková akce odehrávat ve Farnhamu, který i když už leží v sousedním hrabství Surrey, je od nás co by kamenem dohodil, bylo mi jasné, že se tam prostě musíme s přítelem vydat.
REPORT: Jak zahnat podzimní splín? Velkou vinnou degustací!
Říjen je v plném proudu, počasí začíná být už nepříjemně lezavé a do práce plno z nás už vstává za tmy. Jak proti tomu bojovat? Ode mě rozhodně nečekejte žádné rady o tom, jak se máte udržovat v psychické pohodě, správně jíst a hlavně cvičit.
Tři recepty, které zpříjemní únorové dny
V únoru jsou nejlepší sezónní suroviny ty, které odpovídají zimnímu období a lokálním zdrojům. Mezi ně patří například kořenová zelenia.
Jednoduché tipy a triky pro začínající domácí kuchtičky a kuchtíky
Také patříte k těm, pro které je vaření nutným zlem? Pak vám přinášíme pár tipů, jak si pobyt v kuchyni co nejvíce zpříjemnit.
Známe druhého českého Chivas Mastera, je jím Tomáš Melzer
Finále druhého ročníku soutěže Chivas Master, které proběhlo 5. května v pražském Royal, zná svého vítěze. Stal se jím Tomáš Melzer z pražského Hemingway baru, což je domovský bar i prvního vítěze této soutěže, Ondřeje Hniličky. Stejně jako loni byla cesta za titulem dlouhá a náročná a Tomáš jí má nyní ještě kus před sebou – bude totiž reprezentovat Českou republiku na globálním finále v Šanghaji.
Foodparade 2016: Vydařené jídlo, pití i počasí
První zářijový víkend se u Trojského zámku v Praze konal šestý ročník festivalu dobrého jídla a pití, Foodparade. Kdo na festival zavítal, mohl se radovat i ze slunečného počasí, které zkalila jen drobná přeháňka v nedělních odpoledních hodinách.
Recepty na polévky, které postaví na nohy
Dnes vám přinášíme 2 recepty na česnečku a cibulačku, které pochází z kuchyně šéfkuchaře Filipa Sajlera a jeho týmu.
Které jsou nejlepší české podniky? Prozradily to Czech Bar Awards
Czech Bar Awards jsou ekvivalentem Českých lvů, jen místo dobrých filmů se oceňují skvělí barmani a nejlepší bary a kavárny. Ani letos tomu nebylo jinak a 25. listopadu se udělovaly ceny již po osmé. Slavnostní vyhlášení a galavečer se uskutečnil v Galerii Mánes, soutěžilo se v deseti kategoriích.
Hledáte ideální dárek na Vánoce? Vsaďte na tekutou jistotu
Vánoce se blíží a s nimi i otázka, jaký dárek vybrat pro své blízké. Pokud hledáte něco skutečně výjimečného, máme pro vás řešení.
Potravinová banka na Novoměstské radnici pomáhá už třetí měsíc
Potravinová banka Praha, která poskytuje potraviny a hygienické potřeby lidem v nouzi, má hned několik výdejních míst.
Fotoreport z Prague Cheesecake festivalu
V holešovickém Studiu ALTA proběhl 23. května druhý ročník festivalu cheesecaků.
Se zakoupenou vstupenkou návštěvníci dostali ochutnávku u každého stánku a dva hlasy, které po...














