back to top

Gastro reporty

Reportáže a fotografie z gastro akcí.

Fotoreport: Chillibraní má za sebou krásné páté narozeniny

V sobotu 3. září 2016 od 11 hodin se v areálu brněnského koupaliště Riviéra konal pátý ročník festivalu Chillibraní. Jeho nedílnou součástí bylo Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého Chilližrout, který přinesl opět napínavou podívanou.

New York z paluby pivní plachetnice

Vaše newyorská spojka je zpět! Dnes se s vámi chci podělit o další originální aktivitu, kterou můžete podniknout v NYC. Tu jsem si objednala...

Farnham Food Festival potěší a inspiruje každého gurmána

V Anglii má snad úplně každé městečko vlastní festival, kde se každoročně prezentují místní výrobci i restaurace. Proto když jsem si všimla, že poslední zářijový víkend se bude taková akce odehrávat ve Farnhamu, který i když už leží v sousedním hrabství Surrey, je od nás co by kamenem dohodil, bylo mi jasné, že se tam prostě musíme s přítelem vydat.

Foodparade 2016: Vydařené jídlo, pití i počasí

První zářijový víkend se u Trojského zámku v Praze konal šestý ročník festivalu dobrého jídla a pití, Foodparade. Kdo na festival zavítal, mohl se radovat i ze slunečného počasí, které zkalila jen drobná přeháňka v nedělních odpoledních hodinách.

Které podniky stojí za vyzkoušení? Třeba ty, které získaly ocenění Czech Bar Awards

V letošním roce se prestižní ceny rozdávaly již po deváté. V sedmi kategoriích (nejlepší cocktail bar, nejlepší kavárna, nejlepší pivní bar, nejlepší hotelový bar, nejlepší klub, nejlepší design a nejlepší nový podnik) bylo letos nominováno 31 podniků, vyhrát v každé z nich však mohl jen jeden.

REPORT: Jak zahnat podzimní splín? Velkou vinnou degustací!

Říjen je v plném proudu, počasí začíná být už nepříjemně lezavé a do práce plno z nás už vstává za tmy. Jak proti tomu bojovat? Ode mě rozhodně nečekejte žádné rady o tom, jak se máte udržovat v psychické pohodě, správně jíst a hlavně cvičit.
Test značky Tork

Tork zjistil, že 82 % manažerů potravinářské výroby zaznamenalo omezení produkce kvůli nedodržení hygienických...

V roce 2021 se zvýšil dohled nad hygienou v potravinářské výrobě, tedy v odvětví, které se vždy muselo řídit přísnými normami.

Co přinesl čtvrtý ročník Whisky Life! Prague?

Dalo by se říci, že nic nového. Po loňském pokusu uspořádat festival v Betlémské kapli se čtvrtý ročník vrátil opět do Novoměstské radnice, kde probíhá i další podobně zaměřená akce – Rumfest.

Fotoreport z Prague Cheesecake festivalu

V holešovickém Studiu ALTA proběhl 23. května druhý ročník festivalu cheesecaků. Se zakoupenou vstupenkou návštěvníci dostali ochutnávku u každého stánku a dva hlasy, které po...

Fotoreport: Whisky Live! Prague

150 druhů whisky na jednom místě? Whisky, které nejsou v České republice k dostání? Možnost ochutnání všech za symbolické ceny? To je Whisky Live!...

Kulinářský blešák Smorgasburg v Brooklynu servíruje všechny chutě New Yorku

Ať už člověk v New Yorku žije, nebo si tu jen užívá dovolenou, denodenně řeší zásadní otázku: čím potěšit chuťové buňky? V multikulturním „velkém...

Jednu věc, kterou máme rádi více než rum, je Rumfest.

Kdybych měla na pražském Rumfestu v sobotu svého osobního průvodce, dosadil by za slovo kachny, kachny a kachny (Rozpuštěný, vypuštěný), slovo rum. V prvním patře to hučelo jako ve včelím úle. Skleničky v rukách návštěvníků se střídavě plnily a vyprazdňovaly, lepé děvy nabízely degustační panáčky, chuťové buňky měly třtinovou párty a barmani a barmanky v obličejích krůpěje potu.