back to top

Gastro

Servis dobrého jídla a kvalitních drinků na jednom místě.

Novinky z gastronomie

Novinky z gastronomie – červen 2021

Bedlivě sledujeme vše, co se na gastronomické scéně děje, a to nejzajímavější jsme vám sepsali.

Se šampaňským, someliérem, Marilyn Monroe a rudým hasičákem Piper-Heidsieck Cuvée Brut RED CODE v...

Rok vyprchal jako bublinky ze sklenky šampaňského… Což se mně nikdy nestane! A opět je tu pro mne ochutnávka s párováním šumivých vín.

Italština na talíři – Bella Italia!

Každý z vás to už určitě zažil. Přijdete do lepšího podniku se záměrem dobře se nadlábnout. Otevřete jídelní lístek a vyvalí se na vás záplava termínů, ze kterých vám jde hlava kolem. Pojďte si se mnou projít 40 nejčastějších pojmů, se kterými se můžete setkat.

Na globální finále World Class pojede Tomáš Melzer

Letos se konal již čtvrtý ročník prestižní soutěže Diageo Reserve World Class. I tentokrát šlo o výhradně mužskou záležitost, přestože současnou globální vítězkou je Francouzka Jennifer Le Nechet.

Tipy, jak omezit plýtvání jídlem: Nákupy plánujte dopředu a při vaření využijte zbytky

Každý rok se ve světě vyhodí obrovské množství potravin. V Evropské unii je to přibližně 88 milionů tun.

Restaurace Plachutta ve Vídni potěší milovníky vysoké gastronomie

Kdykoliv jedu na výlet, chci si domů přivézt příjemný gastronomický zážitek. Naposledy se tak stalo v hlavním městě Rakouska, ve Vídni.

Muzeum čokolády v Kutné hoře opět zavoní luxusem první republiky. Láká na ochutnávky i...

Vyhlášený čokoládový ráj nacházející se v Kutné Hoře zahajuje svoji letošní sezónu symbolicky na Světový den štěstí 20. března.

Prague Food Festival aneb Kvalitní porno na talíři!

Rok se minul s rokem a já měla opět šanci navštívit Prague Food Festival.
Oblíbená jídla celebrit

Oblíbená jídla celebrit aneb Co miluje Justin Bieber, Beyoncé nebo Jennifer Aniston?

Jídlo je nedílnou součástí našeho života. Pro někoho může představovat pouhý zdroj energie, jiný gastronomii považuje za umění.

Aldente Trattoria e Vineria: Ochutnejte pravou Itálii v centru Prahy

Tato italská restaurace v pražské Vězeňské ulici není žádnou novinkou, na české gastronomické scéně se drží od roku 2003. S přicházejícím létem však představila nové menu, za kterým stojí šéfkuchař Tomáš Kopecký. A co je základem úspěchu? Čerstvá pasta.

FOTOREPORT GinFest 2017: Otevřete láhev a něco si přejte

„Gin? Jó, to znám, to je ta flaška v supermarketu se žlutou etiketou. Ta jak se kolem ní válí toniky.“ Možná takto by vám většina lidí před několika lety odpověděla na kontrolní otázku. A možná byste se nedozvěděli ani to a namísto toho si vyslechli popis Aladinova modrého parťáka z kouzelné lampy.

Káva nepatří jen do šálku, dobývá i svět dezertů a koktejlů

Káva je více než jen nápoj. Díky své nahořklé chuti a bohaté vůni je oblíbenou součástí mnoha ikonických dezertů i nápojů.
- Reklama -Dramox - Vaše divadlo online
- Reklama -Dramox - Vaše divadlo online