Foodparade 2019 oproti minulým ročníkům nabídl vyváženější mix restaurací
Zvláště po loňském roce, kdy na Foodparade převládaly pokrmy z asijské kuchyně a burgery, jsme větší pestrost opravdu uvítali.
F. H. Prager podlehl medové mánii
Jablářství F. H. Prager, vyrábějící Pragerův Cider, neodolalo módní medové vlně. Boom, který tato příchuť v poslední době zaznamenala (medové whisky, medové koňaky, medové rumy a podobně), ji vystřelil na post nejoblíbenější příchuti na celém světě. Proto se i v F. H. Prager rozhodli jít s dobou a vytvořit nový medový cider.
Oslaďte si život, upečte si dezert
Podzim bývá pochmurným obdobím. Dny se zkracují, slunce slábne a nálada klesá k bodu mrazu. A to i bez aktuálních opatření a omezení pohybu, která samozřejmě jednomu také nepřidají.
Zahřeje, osvěží – to je maté
Maté se získává z jihoamerické rostliny, cesmíny paraguayské, stále zeleného stromu. Nemělo by se mu říkat čaj, protože to vlastně čaj není. Čajem nazýváme...
Rum na talíři. Oblíbený třtinový nektar trochu jinak
Italská škola vaření Laboratorio připravila kuchařskou novinku Rum na talíři. Po úspěchu kurzů Men in the kitchen a Ladies with cocktails in the kitchen v režii Martina Kortuse a Petra Kymly připravila tato dvojice další kurz.
Brno si užívá dobré jídlo – Street Food Festival v Industře
Na samém konci léta se prostory bývalých mrazíren na Masné rozvoněly vůní pokrmů ze všech koutů světa, kvalitní kávy a dobrého vína. Industra otevřela...
Diplomático World Tournament 2015: barmanské klání o cestu do Venezuely
Krásná příroda, bílé pláže, Karibské moře, tropické podnebí. Ale také protivládní protesty, hrozba státního bankrotu, nedostatek zboží základní potřeby. To je Venezuela. To vše...
Diageo World Class 2016: vítězná štafeta zůstává v L‘Fleur
Největší a nejprestižnější barmanská soutěž, která se v České republice (a nejspíše i na světě) koná, má svého letošního vítěze. Respektive vítěze českého národního finále, jenž pak bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále v Miami. Samotné finále probíhalo po dva dny v pražském klubu Phenomen a barmani museli čelit šesti nelehkým disciplínám, z nichž vzešel ten nejlepší…
Foodparade 2018: burgery a Asie spolu bojují o titul krále street foodu
Poslední prázdninový víkend se tradičně nesl ve znamení Foodparade, který se letos konal už po osmé. Zahradou pražského Trojského zámku se tak linuly příjemné vůně rozličných dobrot, jež i přes ne úplně příznivé počasí přilákaly dostatek návštěvníků.
PBG STUDIO poprvé v plechu
Jarní sluníčko se svými prvními paprsky dokáže divy. Ta energie je zřejmá na první nádech. Zavřít oči a vnímat nekonečnou sílu okamžiku.
Ladies with cocktails in the kitchen. I u plotny se můžete bavit
Laboratorio, škola vaření Riccarda Lucqueho, nabízí pestrý výběr kuchařských kursů.
Kombinace pro pravé letní grilování? Burgery a bourbon
Grilovací sezona je v plném proudu a kuchařská škola Laboratorio si proto pro své příznivce přichystala speciální letní kurz, který probíhal na zahrádce restaurace Aromi.














